Βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ της Παρασκευής

Βελτίωση του καιρού με εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ της Παρασκευής
Ήλιος στον ουρανό της Αθήνας Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός τις επόμενες ημέρες με άνοδο της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιώνεται ο καιρός και από το Σάββατο και μετά θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα με αισθητή άνοδο από την Κυριακή και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-7 και θα διατηρηθούν με αυτές τις εντάσεις στα νότια τμήματα του Αιγαίου

Σήμερα Παρασκευή στα βορειοανατολικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και ανατολική χώρα.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Αιγαίο 4 με 6και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Καιρός Δευτέρα


Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την Τρίτη στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή..

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά και τη Δευτέρα θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις .Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά και τη Δευτέρα θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Κορινθιακού –Δυτικής Αττικής

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα είναι ενισχυμένοι οι άνεμοι στη Δυτική Αττική με προοδευτική εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Δείτε το Video

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα