Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Βελτίωση από Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Βελτίωση από Τρίτη
Βροχερή μέρα - Πλατεία Νέας Σμύρνης eurokinissi

Λίγα φαινόμενα στα βορειοδυτικά τις επόμενες μέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα . Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Τρίτη
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα είναι θυελλώδεις ενώ από την Τρίτη και μετά δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ
     

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τις πρωινές στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 8-9. Από το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν

ΤΡΙΤΗ 05-01-2021

Τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως τις πρωινές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία, από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βορειότερα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-01-2021

Στα δυτικά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βόρεια και πιθανόν στο ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 07-01-2021

Στο Ιόνιο, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-01-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχή την Τρίτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές την Τρίτη . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα