ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ

Καταγραφή για την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη νεα πρόχειρη δομή στο καρά Τεπέ Λέσβου τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

"Βολές" της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το Καρά Τεπέ-Τι απαντά το Υπουργείο

Από τη Γενεύη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να εντείνουν τις ενέργειές τους στο Καρά Τεπέ. Πέρασε στην αντεπίθεση το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει "περιβαλλοντικό έγκλημα" στη δομή του Καρά Τεπέ

Ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς κανεί λόγο για ένα "περιβαλλοντικό έγκλημα" στη Λέσβο κατηγορώντας "τεράστιες ποσότητες από τα μπάζα των εργασιών ρίχνονται στη θάλασσα".

Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην δομή του Καρά Τεπέ στην Λέσβο

Καρά Τεπέ: ''Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης - Επικρατεί πείνα''

Ως άθλιες περιγράφουν τις συνθήκες που επικρατούν στη προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ άνθρωποι μέσα στον χώρο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ επικρατεί πείνα. Δείτε βίντεο μέσα από τον καταυλισμό.

Η νέα δομή Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη

Καρά Τεπέ: Συνολικά 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Στη νέα δομή έχουν οδηγηθεί μέχρι και σήμερα 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν ταυτοποιηθεί και δρομολογείται η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Μετά από ελέγχους, 213 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή