Πέτσας για Καρά Τεπέ: Εντοπίστηκαν 243 κρούσματα

Πέτσας για Καρά Τεπέ: Εντοπίστηκαν  243 κρούσματα
Μετανάστες και πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης Eurokinissi

Τον εντοπισμό 243 κρουσμάτων στην νέα δομή φιλοξενείας στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ αναμένεται να αποτυπωθούν τα 243 κρούσματα νέου κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην νέα δομή φιλοξενείας στον Καρά Τεπέ της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, συνολικά έχουν διενεργηθεί 7.064 έλεγχοι σε αιτούντες άσυλο που εισήλθαν στην δομή, από τους οποίους προέκυψαν και τα 243 κρούσματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών στον κορονοϊό είναι τα 24 έτη, ενώ όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόκειται κατά κανόνα για ασυμπτωματικούς, ενώ σε τεστ υποβλήθηκαν ακόμη 160 αστυνομικοί και μέλη του διιοικητικού προσωπικού της μονάδας, οι οποίοι είναι όλοι αρνητικοί.

“Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα