Καρναβάλι με διαμαρτυρίες

Καρναβάλι με διαμαρτυρίες

Πορεία και πανό ενάντια στα νέα μέτρα στο καρναβάλι της Πάτρας. Αυξημένα τα μέτρα της αστυνομίας

Με διαμαρτυρίες πλαισιώθηκε η γιορτή του καρναβαλιού στη Πάτρα όπου πριν την έναρξη της παρέλασης περίπου 100 άτομα έκαναν πορεία στους δρόμους απ΄ όπου θα περνούσαν τα άρματα και οι καρναβαλιστές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων οικονομικών μέτρων.

Η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αρκετοί από τους θεατές τους χειροκροτούσαν.

Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και στη συνέχεια ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, ενώ ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά άρματα του δήμου.

Η μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε με την μπάντα του δήμου για να ακολουθήσει η εμφάνιση του βασιλιά καρνάβαλου πάνω στο εντυπωσιακό του άρμα, ο οποίος συνοδευόταν από την βασίλισσα του καρναβαλιού. 

Ακολούθησαν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά καρναβαλικά άρματα του δήμου Πατρέων, που ήσαν δημιουργίες των καλλιτεχνών του καρναβαλικού εργαστηρίου. Και στις δημιουργίες των αρμάτων κυριάρχησαν η οικονομική κρίση, οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή, η τρόικα, καθώς και οι φιγούρες Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτικών. "Το τέρας της Τρόικα", "Η εξάρτηση της Ελλάδας", "Ταμείο Αποψίλωσης", "Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα", ήταν μερικά από τα άρματα που παρέλασαν, όπως και άρματα από το καρναβάλι των παιδιών. Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση έκλεισε όπως πάντα, με το έθιμο της ρίψης μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας, από τρία διαφορετικά άρματα.

Περίπου 30.000 καρναβαλιστές σκόρπισαν το κέφι και την ζωντάνια στην πόλη με την παρέλαση να παρακολουθούν χιλιάδες Πατρινοί αλλά και επισκέπτες, ενώ σύμμαχος των εκδηλώσεων ήταν ο καλός καιρός.

*Η φωτογραφία είναι από το thebest.gr

SHARE:

24Media Network