ΚΑΣ

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Δέκα επιπλέον χώρους ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior, χωρίς έγκριση του ΚΑΣ

Βιντεοσκοπήσεις έγιναν ή θα γίνουν με την απευθείας αδειοδότηση του ΥΠΠΟ και σε Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών, Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Ακρόπολη Αθηνών

Ακρόπολη: Gucci-Dior σημειώσατε 2!

Συγκρίναμε τα δύο αιτήματα των διάσημων οίκων μόδας για παραχώρηση της Ακρόπολης, το 2017 και το 2021, το σκεπτικό τους, τις προσφορές τους, τα σχέδιά τους, αλλά και τις αποφάσεις του ΚΑΣ και το σκεπτικό των μελών του.

Παρθενώνας.

ΚΑΣ: "Ναι" στον οίκο Christian Dior για φωτογράφιση στην Ακρόπολη

Ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους. Μεταξύ αυτών η Ακρόπολη και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ο σταθμός Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ομόφωνα ναι από το ΚΑΣ στη μελέτη προσωρινής απόσπασης αρχαιοτήτων στο σταθμό "Βενιζέλου"

Το πράσινο φως για τη μελέτη προσωρινής απόσπασης των αρχαιοτήτων στο σταθμό "Βενιζέλου" στο μετρό της Θεσσαλονίκης έδωσε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.

Ομόφωνα θετική γνωμοδότηση στο αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. για κατεδάφιση κτισμάτων, εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού β Αγίου Κοσμά

"Πράσινο φως" για την κατεδάφιση κτισμάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

Όπως ενημέρωσε το ΥΠΠΟΑ με ανακοίνωσή του, πάρθηκε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση στο αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. που αφορά στην κατεδάφιση κτισμάτων, εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά.

Το πρόσωπο της δυτικής καρυάτιδας που σώζεται σχεδόν ακέραιο στον Τύμβο "Καστά"

ΚΑΣ: "Πράσινο φως" για την αποκατάσταση του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη

Το σπουδαίο ταφικό μνημείο στον τύμβο Καστά Αμφίπολης, αλλά και ο περίβολος θα καταστούν επισκέψιμα σημεία μετά τις εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης που εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ.

Ο χώρος του παλαιού αεροδρομίου.

"Πράσινο" για το Ελληνικό και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων

Το Υπουργείο Πολιτισμού εγγυάται την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και ταυτόχρονα ενισχύει τον αναπτυξιακό του ρόλο προς όφελος της χώρας και των πολιτών, δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

Η ΗΕΤΙΩΝΕΙΑ  ΠΥΛΗ (ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΙΧΗ ) ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΣ για Πειραιά: "Ναι" στην οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου, αλλά σε μειωμένη έκταση

Η έκταση του αρχαιολογικού χώρου που υιοθετήθηκε από τα μέλη του ΚΑΣ είναι περίπου η μισή από εκείνη που είχε προτείνει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και η οποία ήταν περίπου 11,5 τ. χλμ. Δυσαρέσκεια Μώραλη.

Πανσέληνος πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

"Ναι" από ΚΑΣ για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά εγκρίθηκαν τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο - Εγκρίθηκε και το κινεζικό αίτημα για λήψεις στο μνημείο. Το ΚΑΣ έδωσε το "πράσινο φως" και για δύο ντοκιμαντερ σε αρχαιολογικά μουσεία και χώρους. Για "θετική εξέλιξη" έκανε λόγο στο News 24/7 o Λ.Κρέτσος

ΣΟΥΝΙΟ ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην αντεπίθεση οι αρχαιολόγοι για το "όχι" στα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

Για "αήθη επίθεση", "παράβλεψη και διαστρέβλωση των δεδομένων" μιλά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. "Παράνομες οι υπερωρίες μας για τις κινηματογραφικές λήψεις", τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιοφυλάκων

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου

Κονιόρδου: Ατυχής η απόφαση του ΚΑΣ για την μη παραχώρηση του Σουνίου στο BBC

Η υπουργός πολιτισμού μιλώντας σε ημερίδα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα, λέγοντας ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με καινούργια πρόταση η οποία θα συζητηθεί τη Μ. Τρίτη στο ΚΑΣ προκειμένου να υπάρξει λύση