Κήρυξαν ανεπιθύμητους τρεις βουλευτές στη Φθιώτιδα

Κήρυξαν ανεπιθύμητους τρεις βουλευτές στη Φθιώτιδα

Οι Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος και Ελ. Μακρή-Θεοδώρου κρίθηκαν ανεπιθύμητοι στο νομό από τους εργαζόμενους στο δήμο Λαμιέων. Διαβάστε γιατί

Ανεπιθύμητους στη Φθιώτιδα κήρυξαν τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, οι εργαζόμενοι στο δήμο Λαμιέων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, αφού καταγγέλλουν την κεντρική εξουσία για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, γνωστοποιούν ότι οι Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή.

Τονίζεται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές είχαν κληθεί να δώσουν το παρών στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε αλλά αυτοί όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν αλλά δεν έστειλαν ούτε μια επιστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και τα σκληρά και άδικα μέτρα που ψηφίσθηκαν πρόσφατα στο Κοινοβούλιο, η ελληνική πολιτεία εμμένει σε πολιτικές οι οποίες οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλήρη απαξίωση και τη διάλυση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών που οδηγούνται στην απόγνωση και το μαρασμό.

Εμείς, ως εκπρόσωποι του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε ο Δήμος μας να γίνει η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας τις αμαρτίες δεκαετιών. Δε θα επιτρέψουμε να καταστούν οι Δήμοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι τα εξιλαστήρια θύματα της αδιέξοδης και υφεσιακής στρατηγικής της τρόικας, η οποία έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης και επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τις πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού λαού και τη δυστυχία που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την κεντρική εξουσία και ειδικότερα μία μερίδα πολιτικών, που έχουν αναλάβει να υποδυθούν το ρόλο του δημόσιου κατηγόρου μόνο και μόνο προς άγραν ψήφων, προκλητικά υπερψηφίζουν για ακόμη μια φορά τις διατάξεις του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016, και παράλληλα συστηματικά επιχειρούν με δηλώσεις τους και διάφορα ποταπά υπονοούμενα να δημιουργήσουν μία αρνητική εικόνα για τους Δήμους και να υποβαθμίσουν τη συνεισφορά μας στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε μία περίοδο κατά την οποία οι πολίτες δεν εμπιστεύονται παρά μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να βρουν καταφύγιο από τη λαίλαπα των μέτρων, που βυθίζουν την ελληνική οικογένεια στη φτώχεια, την απόγνωση, την κατάθλιψη.

Πάραυτα, αρνούνται επανειλημμένως να μας αιτιολογήσουν την ψήφο τους και να μας διευκρινίσουν τους ορίζοντες ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης που θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν γένει στη χώρα μας η εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου. Μάλιστα, ο αξιότιμος κύριος αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας, κλήθηκαν στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 17Νοεμβρίου 2012 προκειμένου να λάβουν θέση στο αμφιλεγόμενο ζήτημα της επικείμενης διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Δήμου μας. Πάραυτα, εκτός των κυρίων Νίκο Σταυρογιάννη και Βασίλη Κυριακάκη οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους και προκλητικά δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν έστω με μια γραπτή επιστολή. Αφενός δηλαδή ενεργούν κατά βούληση αποφασίζοντας αυθαιρέτως για την τύχη της χώρας μας και αφετέρου αδιαφορούν προκλητικά να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο μας θέτουν εν μια νυκτί έρμαια μιας καταστροφικής πολιτικής που επιβάλει η ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ για την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ κ.κ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ και κα ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ".

SHARE:

24Media Network