Κλέφτες επέστρεψαν λίρες και χρήματα σε ηλικιωμένο ζευγάρι στα Τρίκαλα

Κλέφτες επέστρεψαν λίρες και χρήματα σε ηλικιωμένο ζευγάρι στα Τρίκαλα

Αφού εξαπάτησαν μία 81χρονη, κλέβοντας χρήματα και λίρες από το σπίτι της, στη συνέχεια οι δύο νεαροί δράστες έδειξαν μεταμέλεια και τα επέστρεψαν. Τι τους προέτρεψε η ηλικιωμένη

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλαξαν δύο νεαροί σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, στο σπίτι του οποίου σε χωριό των Τρικάλων είχαν μπει πριν λίγες μέρες, αφαιρώντας λίρες και χρήματα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, όταν δύο 24χρονοι έβαλαν στο "στόχαστρο" το σπίτι δύο ηλικιωμένων στην Ελάτη. Όταν αντιλήφθηκαν ότι η 81χρονη γυναίκα ήταν μόνη της στην μονοκατοικία, αποφάσισαν να δράσουν. Ο ένας χτύπησε το κουδούνι και προσπαθούσε να την πείσει να αγοράσει χαρτικά, με τον άλλο την ίδια ώρα να μπαίνει στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας.

Με την γιαγιά να είναι απασχολημένη, ο 24χρονος πήρε 10.900 ευρώ, 19 λίρες και συμβολαιογραφικά έγγραφα και εξαφανίστηκε, με τον συνεργό του να τον ακολουθεί στη συνέχεια. Όταν η 81χρονη κατάλαβε τι είχε συμβεί, ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες μετά από λίγες μέρες έφτασαν στα ίχνη των δύο δραστών.

Με τον κλοιό να σφίγγει, οι 24χρονοι αποφάσισαν με το πέρας του αυτοφώρου να δείξουν ψήγματα μεταμέλειας και να "ελαφρύνουν" παράλληλα τη θέση τους. Πήγαν, λοιπόν, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και παρέδωσαν στο ακέραιο τόσο το χρηματικό ποσό όσο και τις λίρες.

Όταν η 81χρονη ενημερώθηκε για την επιστροφή των κλεμμένων, έδωσε συγχώρεση στους δύο νεαρούς και τους προέτρεψε να να μην ξανακάνουν παρανομίες και να πάνε το συντομότερο στην εκκλησία. Το "συγχωροχάρτι" από την ηλικιωμένη, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει τους δράστες, αφού συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πληροφορίες από t rikalanews.gr

SHARE:

24Media Network