Κλείνουν τα δικαστήρια λόγω εκλογών

Η είσοδος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008.
Η είσοδος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιες μέρες θα μείνουν κλειστά τα δικαστήρια της χώρας λόγω της διενέργειας εκλογών

Την αναστολή των εργασιών λόγω των πρόωρων εκλογών γνωστοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς συλλόγους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των Δικαστηρίων επιβάλλεται να ανασταλούν δύο(2) εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22/1/2015 έως και 27/1/2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28/1/2015.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22/1/2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22/1/2015.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών. Από την αναστολή εξαιρούνται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

SHARE:

24Media Network