28η Οκτωβρίου: "Όχι" της περιφέρειας Πιερίας στη διεξαγωγή των παρελάσεων

Παρέλαση (φωτό αρχείου)
Παρέλαση (φωτό αρχείου) KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Το "παράδειγμα" της Ημαθίας ακολούθησε η Πιερία καθώς αποφασίστηκε η αναστολή της διεξαγωγής μαθητικής παρέλασης λόγω έξαρσης της πανδημίας. Η ανακοίνωση της περιφέρειας.

Σε κοινή απόφαση για τη μη πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της Πιερίας, η οποία μετά την Ημαθία γίνεται ο δεύτερος νομός της Βόρειας Ελλάδας όπου αναστέλλεται η διεξαγωγή των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το seleo.gr, στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της περιφέρειας λόγω του επβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου και της αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή, σε συνδυασμό πάντα με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση της περιφέρειας:

Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εντοπίζονται 108 κρούσματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 28η Οκτωβρίου
SHARE:

24Media Network