4η δόση εμβολίου: Αποφάσεις ίσως και σήμερα – “Έτοιμα τα συστήματα” λέει ο Θεμιστοκλέους

4η δόση εμβολίου: Αποφάσεις ίσως και σήμερα – “Έτοιμα τα συστήματα” λέει ο Θεμιστοκλέους
Στιγμιότυπο από εμβολιασμούς για τον κορονοϊό eurokinissi

Ακόμα και εντός της ημέρας οι αποφάσεις για χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους. Τι είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τις αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανοσοκατεσταλμένους.

Όπως σημείωσε, η απόφαση είναι πιθανό να ληφθεί ακόμα και σήμερα, διαφορετικά μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει. Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, ειδικά σε χώρες της ΕΕ, όπως και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μια καινούργια τροποποιημένη δόση εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό», σημείωσε στη συνέχεια και διευκρίνισε πως η απόφαση για τους ανοσοκατεσταλμένους αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή το επόμενο χρονικό διάστημα. «Τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα