4η δόση εμβολίου: Αποφάσεις ίσως και σήμερα - "Έτοιμα τα συστήματα" λέει ο Θεμιστοκλέους

Στιγμιότυπο από εμβολιασμούς για τον κορονοϊό
Στιγμιότυπο από εμβολιασμούς για τον κορονοϊό EUROKINISSI

Ακόμα και εντός της ημέρας οι αποφάσεις για χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους. Τι είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για τις αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μίλησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει σήμερα με θέμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανοσοκατεσταλμένους.

Όπως σημείωσε, η απόφαση είναι πιθανό να ληφθεί ακόμα και σήμερα, διαφορετικά μπορεί να ληφθούν οι αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει. Τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, ειδικά σε χώρες της ΕΕ, όπως και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αν η Όμικρον θα απαιτήσει μια καινούργια τροποποιημένη δόση εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα πάμε σε 4η δόση στον γενικό πληθυσμό», σημείωσε στη συνέχεια και διευκρίνισε πως η απόφαση για τους ανοσοκατεσταλμένους αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή το επόμενο χρονικό διάστημα. «Τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον
SHARE:

24Media Network