ActionAid: Μαζί αφήνουμε πίσω τον Covid-19

ActionAid: Μαζί αφήνουμε πίσω τον Covid-19
Υποστήριξη των ευπαθών ομάδων από ΜΚΟ ActionAid Γιατροί του Κόσμου ΙΑΣΙΣ.

Μία νέα συγκινητική πρωτοβουλία με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκων σε ευπαθείς ομάδες δημιουργήθηκε από τρεις μεγάλες ΜΚΟ: ActionAid, Γιατροί του Κόσμου και ΙΑΣΙΣ.

H επιστροφή στην κανονικότητα, ή καλύτερα στη νέα κανονικότητα που δημιούργησε η πανδημία αναμένεται από πολλούς με μεγάλη προσμονή. Παράλληλα όμως αποτελεί και μία ευθύνη που μπορεί να δημιουργήσει άγχος και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Η καθεμία και ο καθένας αντιμετώπισε όλη αυτή την περίοδο με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι με υπομονή και άλλοι με φόβο. Σήμερα που καλούμαστε να επιστρέψουμε σε σχολεία και δουλειές, χρειάζεται ακόμα περισσότερο να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή έρχεται και μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την ActionAid, τους Γιατρούς του Κόσμου και την ΙΑΣΙΣ.

Με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και την αποσυμφόρηση και ανακούφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας, οι οργανώσεις δημιούργησαν τη γραμμή ιατρικής και ψυχοκοινωνικής βοήθειας 212.000.6400.

Όσοι παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα ή χρειάζονται τη συμβουλή κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας, μπορούν να καλέσουν και να κλείσουν δωρεάν τηλεφωνικό ραντεβού με τους γιατρούς, τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς της νέας γραμμής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής βοήθειας για τον Covid-19. Αντίστοιχα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, κλείνοντας ένα on line δωρεάν ραντεβού βιντεοκλήσης, μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα bookingclinic.com.

Η συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχεται σχετίζεται με ενημέρωση αναφορικά με μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά του ιού, καθοδήγηση ως προς τα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού, συμβουλευτική σε θέματα που άπτονται της υγιεινής και των καταστάσεων κρίσεως, παροχή πληροφοριών σε ό,τι αφορά την παρουσίαση συμπτωμάτων και την καταπολέμηση της ασθένειας και παραπομπή σε αρμόδιους φορείς, όπου αυτό κρίνεται εφικτό.

Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή, 9:00 π.μ. με 9:00 μ.μ.* ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγράφει αιτήματα όλο το 24ωρο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα