Αίγιο: Οργή για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός – Απορεί και η ΕΛΑΣ

Αίγιο: Οργή για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός – Απορεί και η ΕΛΑΣ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Eurokinissi

Πρόκειται για έναν 28χρονο έφεδρο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού-Εριστικός στο Τμήμα και μη συνεργάσιμος-Έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και του έχει ληφθεί αίμα και ούρα-Αποπειράθηκε να διαφύγει μέσω της θάλασσας.

Την οργή της τοπικής κοινωνίας ακόμη και την απορία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η απόφαση της Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος που προκάλεσε την ανθρωποκτονία από αμέλεια γιαγιάς και εγγονού και τους εγκατέλειψε και παρέπεμψε την δικογραφία στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν η 67χρονη γιαγιά είχε βγάλει τον μόλις ενός έτους εγγονό της που βαπτίστηκε πριν δύο εβδομάδες στο πεζοδρόμιο και τον κρατούσε από το χεράκι μαθαίνοντάς του να περπατάει.

Αυτά τα πρώτα βήματα του άτυχου νηπίου ήταν και τα τελευταία του όμως, καθώς ένας 28χρονος είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Αιγίου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, καβάλησε το πεζοδρόμιο, παρέσυρε και συνέθλιψε την γιαγιά και το εγγόνι σε μία μάντρα και μετά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, διέφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του.

Μετά από αναζητήσεις της Τροχαίας εντοπίστηκε στο Λόγγο να περιφέρεται πεζός στην παραλία και στην θέα των αστυνομικών επιχείρησε να πέσει στη θάλασσα για να διαφύγει, όμως πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν.

Και ενώ όλοι θα περίμεναν ότι θα ήταν τουλάχιστον απολογητικός για τις πράξεις του, αφού στέρησε την ζωή σε ένα νήπιο και την γιαγιά του και τους εγκατέλειψε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τμήμα που οδηγήθηκε ήταν ιδιαίτερα εριστικός και μη συνεργάσιμος.

Από τις Αρχές ελήφθη αίμα και ούρα για να γίνει εργαστηριακός έλεγχος τυχόν ουσιών και αλκοόλ, τα αποτελέσματα των οποίων όμως θα καθυστερήσουν.

Σήμερα το πρωί και ενώ ανέμεναν οι αστυνομικοί πότε να τον μεταφέρουν στην Εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και παρά τα όσα επιβαρυντικά στοιχεία υπήρχαν, εκείνη δεν τον δέχτηκε καν και έδωσε τηλεφωνικά εντολή να αφεθεί ελεύθερος και να παραπεμφθεί η δικογραφία στο Ναυτοδικείο Πειραιά. Ο 28χρονος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα