Ακρίτα για Σεφερλή: Δεν μπορεί ένας ηθοποιός να εξευτελίζει μια γυναίκα για τα κιλά της

Ακρίτα για Σεφερλή: Δεν μπορεί ένας ηθοποιός να εξευτελίζει μια γυναίκα για τα κιλά της
Ο Μάρκος Σεφερλής papadakispress

Η Έλενα Ακρίτα, στο 5ο Podcast της στο NEWS 24/7, ανοίγει την κουβέντα γύρω από το αν τελικά υπάρχουν όρια στη σάτιρα, με αφορμή τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της ο Μάρκος Σεφερλής.

Δεν θα έπρεπε να έχει όρια η σάτιρα, όταν ένας ηθοποιός πάνω στη σκηνή εξευτελίζει μια γυναίκα για τα κιλά της ή όταν κοροϊδεύει έναν ομοφυλόφιλο;

Η Έλενα Ακρίτα επέστρεψε για ακόμη μία εβδομάδα, με το πέμπτο επεισόδιο του Podcast της στο NEWS 24/7, Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο οποίο μιλά για τη δικαστική της διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή, ενώ παράλληλα ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά υπάρχουν όρια στη σάτιρα.

Ακούστε το απόσπασμα

 

“Μου είχε κάνει μια αγωγή ο Μάρκος Σεφερλής για ένα κείμενο-κριτική ή άποψη που είχα γράψει πριν δύο χρόνια περίπου στην εφημερίδα “Τα Νέα”, που εργαζόμουν τότε, όπου του καταλόγιζα το γεγονός ότι είναι ένας μεν ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος όμως βγάζει το γέλιο χλευάζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή αν θέλετε, παρουσιάζοντας κοινωνικές ομάδες ως γελοίες καρικατούρες, με τις οποίες μπορούμε μόνο να γελάσουμε και όχι να τους πάρουμε στα σοβαρά” υπενθυμίζει η Έλενα Ακρίτα στο πέμπτο Podcast της στο NEWS 24/7.

“Και μιλάμε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για τους γκέι συμπολίτες μας και συνανθρώπους μας, μιλάμε για άτομα που έχουν παραπανίσια κιλά και αυτό από μόνο του είναι αστείο, κατά την άποψη του Μάρκου Σεφερλή. Μιλάμε για άτομα που είναι κοντά, ψηλά, όμορφα, άσχημα, ό,τι κι αν σημαίνουν αυτές οι λέξεις […] Ένας εμφανισιακός ρατσισμός σε πάρα πολλά επίπεδα”, προσθέτει η δημοσιογράφος και σημειώνει:

“Ο κ. Σεφερλής έκανε μια αγωγή σε εμένα που έγραψα το κείμενο και στον Γιώργο Μαντέλα, διευθυντή της εφημερίδας των ‘Νέων’, όπου μας ζητάει από 100.000 ευρώ. Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι στην αγωγή αυτή ζητάει την προσωποκράτησή μας, δηλαδή να μας πιάσουνε και να μας βάλουν φυλακή, γιατί η λογοκρισία, κατά τον κύριο Σεφερλή, είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως ανεκτό, αποδεκτό και όποιος μπορέσει να γράψει με γνώμονα την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του λόγου, αυτός θα πρέπει να μπαίνει φυλακή”.

“Η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα, περιμένουμε περίπου σε οκτώ μήνες, αλλά αυτή είναι μια πολύ καλή περίπτωση για να μιλήσουμε για το περίφημο ‘έχει όρια η σάτιρα’; Σαφώς και έχει όρια η σάτιρα, σαφώς και πρέπει να έχει όρια η σάτιρα. Δεν είναι δυνατόν ένας ηθοποιός πάνω από τη σκηνή, να εξευτελίζει μια γυναίκα, επειδή έχει ‘περισσότερα κιλά’. Κανένας δεν το βρίσκει αστείο…”, τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα