Αλαλούμ στα σχολεία της Αχαΐας – Γονείς επέβαλαν ακόμα και κλείσιμο

Αλαλούμ στα σχολεία της Αχαΐας – Γονείς επέβαλαν ακόμα και κλείσιμο
Κλειστά σχολεία Eurokinissi

Πολύ δύσκολες στιγμές πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες σχολικές μονάδες στην Πάτρα και στην ευρύτερη Αχαϊα.

Σε εφιάλτη μετατράπηκε τελικά για την Πάτρα αλλά και για όλο το νομό Αχαΐας όπως δείχνουν πλέον τα επίσημα στοιχεία, η απόφαση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων που είχε σαν αποτέλεσμα αυτά να μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης κορονοϊού όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Το γεγονός ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος Βρετανίας φαίνεται ότι μεταδίδεται με μεγαλύτερη ευκολία στα παιδιά από ότι ο ιός στην πρώτη του εκδοχή, αποτέλεσε τον παράγοντα για να μετατραπούν οι σχολικές μονάδες σε υγειονομικές βόμβες.

Αυτή η εκτίμηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η περιοχή σε απρόβλεπτες καταστάσεις, με αποτέλεσμα τα σχολεία και οι μικροί μαθητές που μέχρι πρότινος θεωρούντο παράγοντες που δεν ανησυχούν την κοινότητα, να αποτελούν απειλή για αυτή.

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία της Πάτρας έκλεισαν εσπευσμένα από χθες Δευτέρα μετά την απόφαση της πολιτείας για ακόμα πιο σκληρό lockdown η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς η απόφαση δεν συμπεριέλαβε και τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της Αχαΐας.

Στα απίστευτα όμως αληθινά και οι περιπτώσεις όπου εκπαιδευτικοί οι οποίοι μένουν στην Κόκκινη λόγω κορονοϊού Πάτρα, συνέχιζαν να μεταβαίνουν στο σχολείο που διδάσκουν εκτός ιστού της αχαϊκής πρωτεύουσας, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές στα Λουσικά, στου Άρλα, του Λάπα, τον Ριόλο και τα Καλάβρυτα.

Η διασπορά του κορονοϊού είχε κάνει σε πολλές περιοχές την κοινωνία να παγώσει, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς υπήρξαν περιπτώσεις που επέβαλαν το κλείσιμο των σχολείων μετά την καταγραφή σε αυτά κρουσμάτων κορονοιού.

Την δια ώρα προβληματισμός επικρατεί σε ότι αφορά την τηλεκπαίδευση δεδομένου ότι τουλάχιστον μέχρι και την Δευτέρα δεν είχε προσδιοριστεί πότε θα γίνουν τα μαθήματα, αν θα ισχύσουν οι δύο βάρδιες ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με μεγάλο αριθμό μαθητών που είναι στις ίδια οικογένεια και για να κάνουν τηλεκπαίδευση χρειάζεται να έχουν δύο και τρία laptop κάτι το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα