Αλεξανδρούπολη: Αντάρτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι τζιχαντιστής δηλώνει ο Σύρος

Αλεξανδρούπολη: Αντάρτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι τζιχαντιστής δηλώνει ο Σύρος

Ο συλληφθείς ομολόγησε αρχικά ότι συμμετείχε στον ISIS, ισχυρίστηκε ότι ήταν στην αρχή, είδε από μέσα τι συνέβαινε και αποχώρησε διαφεύγοντας από την Συρία, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε και υποστήριξε ότι ήταν πρώην αστυνομικός και αντάρτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι του ISIS

Με απολογητικό υπόμνημα αναμένεται να γίνει η απολογία του 32χρονου Σύρου που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο η δικηγόρος του αναμένεται να συμπεριλάβει και δύο διαθέσιμα βίντεο στο Youtube, που ενισχύουν σύμφωνα με την ίδια, τους νεότερους ισχυρισμούς του ότι ήταν πρώην αστυνομικός και αντάρτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι του ISIS και πως έχει πέσει θύμα κακής μετάφρασης στην αρχική του κατάθεση.

Μάλιστα, τα βίντεο αυτά καταγράφουν τον τραυματισμό του το 2013 κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών, με εκείνον να μάχεται ένοπλος στις τάξεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Δείτε τα βίντεo - ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ:

Στο κινητό του τηλέφωνο πάντως, οι Αρχές έχουν βρει φωτογραφίες που ποζάρει ένοπλος, φωτογραφία που πυροβολεί και μία φωτογραφία στην οποία κακομεταχειρίζεται ο ίδιος έναν αιχμάλωτο, ενώ στην επόμενη φωτογραφία που δεν φαίνεται ο συλληφθείς, ο αιχμάλωτος πλέον απεικονίζεται νεκρός…

Η δικηγόρος του αναφέρει ότι αυτές οι φωτογραφίες προέρχονται από άτυπο στρατοδικείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι του ISIS επίσης.

Αν και οι ελληνικές Αρχές έχουν πειστεί ότι κάποια στιγμή έστω και μικρό χρονικό διάστημα εντάχθηκε στις τάξεις του ISIS, κάτι που έχει υποστηρίξει και η σύζυγός του η οποία όμως τώρα προτίθεται και εκείνη να αλλάξει την αρχική της κατάθεση, αυτό που έχει απόλυτη σημασία για τις ελληνικές Αρχές, είναι πως από την ημέρα που τον κατήγγειλε η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή βία και συμμετοχή στον ISIS, από τις παρακολουθήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν προέκυψε το συγκεκριμένο άτομο να έχει αναπτύξει κατ’ ουδένα τρόπο τρομοκρατική δράση στην Ελλάδα ή να προσπάθησε να σχηματίσει εξτρεμιστικό πυρήνα και ότι η όλη του δραστηριότητα περιορίστηκε εκτός της ελληνικής Επικράτειας.

Πρόσθετα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί τον κρίνουν ως έναν άνθρωπο μάλλον χαμηλής νοητικής στάθμης, από την γενικότερη συμπεριφορά του.

Σημειώνεται, ότι είναι αρκετές οι περιπτώσεις προσφύγων κυρίως από την Συρία που έχει εξετάσει κατά καιρούς η Αντιτρομοκρατική και έχει βρει στοιχεία στα κινητά τους ότι συμμετείχαν στον πόλεμο με την μία ή την άλλη πλευρά, λιποτάκτησαν και βρέθηκαν στην χώρα μας όχι για σε εντεταλμένη αποστολή αλλά στην πραγματικότητα για να κρυφτούν από τις συνέπειες της λιποταξίας τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί εκατοντάδες άνθρωποι με παρόμοιο παρελθόν αλλά για κανέναν μα για κανέναν δεν έχει προκύψει ούτε καν η απόπειρα να σχηματίσει πυρήνα τρομοκρατικής δράστης στη χώρα μας ή σε βάρος άλλης χώρας της ΕΕ.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι περιπτώσεις τζιχαντιστών που πέρασαν από την Ελλάδα, πήγαν σε χώρες της Ευρώπης και προκάλεσαν χτυπήματα, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι και πέρασαν γιατί δεν είχαν ενημερώσει εγκαίρως οι Αρχές των δικών τους χωρών τις ελληνικές Αρχές (χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αμπαούντ).

Πρόσθετα, συχνά οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικό δίκτυο πληροφόρησης σε δομές φιλοξενίας και σε περιοχές μεγάλων πόλεων που συγκεντρώνονται μουσουλμανικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών, έχουν εντοπίσει άτομα που δεν έχουν προσπαθήσει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουν τζιχαντιστικό πυρήνα, αλλά που έχουν προβεί π.χ. σε κήρυγμα και έχουν κάνει τις ανάλογες συστάσεις ή έχουν προβεί σε έγκαιρες ενέργειες διοικητικής απέλασης.

Με λίγα λόγια αυτό που τονίζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει ασφαλής χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλεξανδρούπολη: Σοκαρισμένη και η αστυνομία από τα βίντεο φρίκης στο κινητό του τζιχαντιστή

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη: Έτσι έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

SHARE:

24Media Network