Άλκης Καμπανός: “Είχαμε σκοπό ένα επεισόδιο – Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε” υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος

Άλκης Καμπανός: “Είχαμε σκοπό ένα επεισόδιο – Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε” υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος
Σημείο δολοφονίας Άλκη Καμπανού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με την εξέταση του πρώτου κατηγορούμενου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Αναλυτικά όσα δήλωσε για την ημέρα της δολοφονίας, την επίθεση και τα όπλα που έφεραν οι 12 κατηγορούμενοι.

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οπαδών του ΠΑΟΚ, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων στη Χαριλάου, συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της έδρας, βρέθηκε ο 1ος κατηγορούμενος, ο οποίος αρχικά ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

“Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Να μην είχα εμπλακεί ποτέ σε ομάδες και συνδέσμου, αλλά είναι αργά”, είπε αρχικά” δήλωσε αρχικά ενώ για την σχέση του με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ανέφερε ότι ήταν μέλος και “πήγαινε να δει ματς”.

Για την ημέρα της δολοφονίας, περιέγραψε,

“Πήγαμε στο Παλατάκι, είδαμε τον αγώνα και γυρίσαμε κατά τις 11. Αφήσαμε τα πανιά, πήγα να φάω κάτι. Είχε κόσμο ο Σύνδεσμος, περίπου 10 άτομα. Από τους κατηγορούμενους ήμουν εγώ με τον δεύτερο, ο τέταρτος, ο τρίτος, ο δέκατος, και ο εντέκατος. Υπήρχε η συζήτηση ότι έγινε κάτι στο Ωραιόκαστρο, ήρθαν κάποια παιδιά, αγόρασαν μια μπλούζα και μας το είπαν. Μιλούσαμε για να πάμε προς τα εκεί, για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο“.

Όπως επεσήμανε, μετά από σχετική ερώτηση της έδρας, οπαδικό επεισόδιο “είναι να κυνηγήσουμε, να χτυπήσουμε κάποιον, όχι να γίνει αυτό που έγινε”. “Μπήκαμε στα αμάξια μας, κάναμε έναν γύρο. Όλους τους γνώριζα, εκτός από τον δωδέκατο. Είχαμε σκοπό ένα επεισόδιο, ψάχναμε οπαδούς του Άρη”, συνέχισε περιγράφοντας τις κινήσεις των κατηγορουμένων πριν την επίθεση.

“Κατεβήκαμε την οδό Πλαστήρα, πηγαίναμε αργά γιατί ψάχναμε παρέες. Θυμάμαι να περνάμε το φανάρι και να βλέπουμε την παρέα, φαινόντουσαν τα κεφάλια τους. Βάλαμε αλάρμ, κατεβήκαμε από το αμάξι. Σταματάω εγώ, σταματάει πιο πίσω και το άλλο και το Polo έστριψε. Από το πίσω αμάξι δεν κατέβηκε κανείς στην αρχή. Μετά κατέβηκαν και έπειτα βγήκαν και οι τρεις από το Polo, που ήταν μέσα στο στενό (οδός Γαζή)”, περιέγραψε.

“Ήμουν στο αμάξι, άκουσα ότι ρώτησε ο δεύτερος, δεν είμαι σίγουρος “τι ομάδα είστε;”, και απαντάνε “Αρειανάρα ρε…”. Εκείνη τη στιγμή βγήκα από το αμάξι, είδα ότι δεν είχα βάλει χειρόφρενο γύρισα πίσω. Έκατσα λίγο στο αμάξι, βγήκε ο Νίκος Τσ. (φίλος Άλκη) και έτρεξε στην Πλαστήρα προς την Παπαναστασίου. Πήγα μέχρι τη μέση του δρόμου, έκανα μια κίνηση προς τα εκεί, αλλά δεν τον κυνήγησα. Είχε φύγει πιο πριν και άλλος ένας, τον κυνήγησε ο 4ος μέχρι τη γωνία στην Παπαναστασίου. Μετά είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν προς τα πάνω, προσπαθούσα να διακρίνω, άκουγα φωνές, αλλά δεν καταλάβαινα. Είχα κοκαλώσει, άκουγα τις φωνές”, πρόσθεσε.

“Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε”

Σε σχετική ερώτηση της έδρας, ο 1ος κατηγορούμενος σημείωσε πως “δεν πήγαν για να σκοτώσουν”, τονίζοντας ότι δεν είχαν κάποιο ραντεβού και πως δεν γνώριζαν τον Άλκη και την παρέα του.

Ο σκοπός ήταν ένα οπαδικό επεισόδιο. Να επιβληθούμε. Βιαιοπραγία, άλλα μέχρι ένα σημείο [..] Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε εκείνη τη μέρα, με τίποτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Υπήρχε μια κατάσταση ότι “τους πήραμε”, ότι επιβληθήκαμε, αλλά δεν είχαμε καταλάβει τι είχε γίνει” σημείωσε στη συνέχεια.

“Δε γίνεται να ξέρεις ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο και να πανηγυρίζεις. Στη δουλειά άνοιξα το κινητό και είδα την είδηση. Είχα κοκαλώσει, ήμουν περίεργα, δε μίλησα με κανέναν. Τελείωσα τη δουλειά μου, πήγα σπίτι να το πω στους γονείς μου ότι εμπλέκομαι. Μόλις έκανα τον κύκλο να παρκάρω στο σπίτι με έπιασαν” πρόσθεσε.

Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η εξής στιχομυθία μεταξύ της Εισαγγελέα και του κατηγορούμενου:

Εισαγγελέας: Θα ρωτήσω κάτι σημαντικό. Ακούσατε την απάντηση στο τι ομάδα είσαι. Τη στιγμή που κάθεστε και είστε 5-6 μέτρα μακριά και βρίσκονται δίπλα στο τοιχάκι τα 4 άτομα, τις κραυγές του Άλκη τις ακούσατε;

Κατηγορούμενος: Άκουγα ναι.

Εισαγγελέας: Αυτήν την κραυγή πόνου και την παρατεταμένη, και σε συνδυασμό με τα όπλα, εσάς το μυαλό σας που πήγε;

Κατηγορούμενος: Γι’ αυτό σας είπα ότι είχα κοκαλώσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξέφυγε.

Εισαγγελέας: “Θέλω με τη λογική να σκεφτείτε, πάνε 12 άτομα, πώς μπορεί να καταλήξει;”.

Κατηγορούμενος:: “Ναι, αλλά έτσι είναι τα οπαδικά επεισόδια”.

Τα όπλα

Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο 1ος κατηγορούμενος ερωτηθείς για τα όπλα που έφεραν οι κατηγορούμενοι, δήλωσε, “Ο 2ος είχε μαχαίρι. Ο τέταρτος είχε έναν πυρσό. Ο τρίτος ένα σφυρί, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το σφυρί ήταν σίγουρα στο αυτοκίνητο, τα άλλα μπορεί να τα είχαν πάνω τους. Το είχε αφήσει στο πατάκι. Για τον πυρσό μού το είχε πει ο ίδιος, αφού φύγαμε”.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του πρώτου κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα