Αλλαγή ώρας 2019: Την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Την Κυριακή 31 Μαρτίου αλλάζει η ώρα
Την Κυριακή 31 Μαρτίου αλλάζει η ώρα EUROKINISSI

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου, αλλάζει η ώρα σε θερινή. Πότε καταργείται η αλλαγή, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαΐου, αλλάζει η ώρα και έτσι στις 3:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά για να δείξουν 4:00.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

ADVERTISING

Πότε καταργείται η αλλαγή ώρας

Υπερψηφίστηκε στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

H αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Αλλαγή ώρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατατέθηκε η επίσημη πρόταση της Κομισιόν για κατάργηση της αλλαγής ώρας

Την κατάργηση της θερινής ώρας ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Αλλαγή ώρας: Θα είναι αυτή η τελευταία φορά που γυρίζουμε τα ρολόγια;

24Media Network