Αλλοδαπός ψαράς στη φωτιά στο Μάτι: “Ό,τι κάναμε το κάναμε με την καρδιά μας”

Αλλοδαπός ψαράς στη φωτιά στο Μάτι: “Ό,τι κάναμε το κάναμε με την καρδιά μας”
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στο Μάτι AP

Το καΐκι στο οποίο επέβαινε ο Μαχμούτ Μούσα ήταν από τα πρώτα που έφτασαν στο σημείο και έσωσε συνολικά 73 ανθρώπους. "Ήταν κόλαση" δήλωσε ο Αιγύπτιος ψαράς.

“Είμαι χαρούμενος για την υπηκοότητα αλλά ό,τι κάναμε το κάναμε με την καρδιά μας”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 ο Μαχμούτ Μούσα, ένας από τους τρεις αλλοδαπούς ψαράδες που το βράδυ της 23ης Ιουλίου έσωσαν δεκάδες ανθρώπους την ώρα της φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Ο Μαχμούτ και οι δύο συνάδελφοί του θα αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα, μετά από εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Εσωτερικών.

Το καΐκι που επέβαινε ο Μαχμούτ ήταν από τα πρώτα που έφτασε στο σημείο κι έσωσε συνολικά 73 ανθρώπους. Ήταν “κόλαση” είπε ο Αιγύπτιος ψαράς.

Στην πρώτη φάση, το πλήρωμα του καϊκιού έσωσε 23 άτομα και τρία σκυλιά που μεταφέρθηκαν στη Νέα Μάκρη κι όταν επέστρεψε οι ψαράδες διέσωσαν άλλους 50 ανθρώπους.

Μάλιστα ο Μαχμούτ ενεργοποίησε την υπηρεσία Live του facebook ώστε να δουν κι άλλοι ψαράδες τι συνέβαινε και να σπεύσουν για βοήθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα