Αμάρυνθος: Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αντιδρούν στην έξωση από το ξενοδοχείο τους

Αμάρυνθος: Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αντιδρούν στην έξωση από το ξενοδοχείο τους
Περιπολικό της αστυνομίας (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Διαμαρτυρίες προσφύγων στην Αμάρυνθο για το γεγονός ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο όπου διαμένουν προκάλεσαν συλλήψεις από την ΕΛΑΣ.

To γεγονός ότι βάσει νόμου οι περίπου 60 μετανάστες πρέπει να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται στην Αμάρυνθο έφερε αναστάτωση την Παρασκευή.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο Στεφανία μέσα στο χειμώνα αφού τυπικά η οικονομική τους ενίσχυση έληξε την προηγούμενη εβδομάδα.

Χωρίς όμως να έχουν εφοδιαστεί με ταξιδιωτικά έγγραφα και χωρίς άλλη μέριμνα για τη διαμονή τους είναι φυσικό και επόμενο να δημιουργείται ανησυχία και εκνευρισμός.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο στην Αμάρυθνο κράτησε τους περίπου 60 ανθρώπους ακόμα μία εβδομάδα βλέποντας ότι και ο καιρός είναι εντελώς ακατάλληλος. Αλλά πλέον δεν δικαιούται άλλη οικονομική ενίσχυση και προκύπτει τεράστιο πρόβλημα. Μεταξύ των 60 βρίσκονται πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Κατά πληροφορίες από την Εύβοια οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις αφού, όπως τονίζεται, οι μετανάστες προκάλεσαν φθορές στο ξενοδοχείο κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται.

Δεν αποκλείεται δε τα ίδια να παρατηρηθούν εντός των επόμενων ημερών στα Γρεβενά όπου πρέπει να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν περίπου 300 πρόσφυγες, οι περισσότεροι επίσης αναγνωρισμένοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα