Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ
Έκρηξη βόμβας στο ΣΚΑΪ Eurokinissi

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία ΣΚΑΪ και Καθημερινής ανέλαβε με ανάρτηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών".

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στο Φάληρο, τα ξημερώματα της 17ης Δκεμεβρίου, με ανάρτησή της στο Indymedia.

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης ξεκινά με στίχους του Γιάννη Ρίτσου: “Όχι- δε ρίχνει η ελπίδα κάτω τ’ άρματα δε ρίχνει ο κόσμος κάτω την ελπίδα/πίνει τη νιότη μέσα στο αίμα του- το αίμα του πίνει μες στην κούπα της καρδιάς και θεριεύει”

Όπως αναφέρει η οργάνωση στο κείμενο: “τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε proxys επιχειρηματικών συμφερόντων μεγαλοεργολάβων και εφοπλιστών. Κυρίως στην τελευταία μνημονιακή οχταετία, όπου το παλιό πολιτικό σύστημα σάπιζε κι άρχισαν να δημιουργούνται κοινωνικές διεργασίες αμφισβήτησης και προλεταριακής ανταρσίας, τα αστικά ΜΜΕ έπαιξαν έναν ειδικό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσης του σάπιου οικονομικού και πολιτικού συστήματος”.

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εξερράγη στις 2:35 τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΜΜΕ, στα οποία άγνωστος ανέφερε πως είχε τοποθετηθεί βόμβα στον ΣΚΑΪ πως δεν ήταν φάρσα και πως η έκρηξη θα γινόταν σε 45 λεπτά όπως και όντως συνέβη.

Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα