Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της ΝΔ και σε τράπεζες

Επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Αρχείο)
Επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Αρχείο) EUROKINISSI

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης που υπογράφουν οι αυτοαποκαλούμενοι «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέσω του κειμένου αυτού οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούν πως «θα ματώσουν» στο Κράτος για να πάρουν τις «καταλήψεις και κινηματικές δομές»

Σε ανάληψη ευθύνης προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών που αυτοαποκαλούνται «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» για το μπαράζ των επιθέσεων σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας και σε υποκαταστήματα τραπεζών τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέσω του κειμένου αυτού οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούν πως «θα ματώσουν» στο Κράτος για να πάρουν τις «καταλήψεις και κινηματικές δομές»

ADVERTISING

Αναλυτικά, το κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρει:

«Την Κυριακή 15/09/2019 επιτεθήκαμε συντονισμένα με πέτρες και σφυριά στις:

τοπικές της Νέας Δημοκρατίας σε:

 • Ζωγράφου οδός Αφών Πιεράκου
 • Αγ.Ελευθέριος οδός Πετρίδου
 • Άνω Γλυφάδα οδός Αθανάτου
 • Ηλιούπολη οδός Μαρίνου Αντύπα
 • Μπραχάμι οδός Αγ.Δημητρίου
 • Δάφνη οδός Βουλιαγμένης
 • Άλιμο οδός Θουκιδίδου

στα υποκαταστήματα τραπεζών :

 • Εθνική στο Χαλάνδρι οδός Ζήνωνος
 • Εθνική στο Βύρωνα οδός Φορμίωνος
 • Εθνική στον Άλιμο οδός Θουκιδίδου
 • Εθνική στη Γλυφάδα οδός Βουλιαγμένης
 • Πειραιώς στη Κυψέλη οδός Κερκύρας

Όσο οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, οι μπατσο-συνδικαλιστές μηρυκάζουν το αφήγημα του “άβατου των Εξαρχείων” και της “ανομίας”, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε παρά έναν συμβολισμό της επιδίωξης για καθολική επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”.

Περισσότεροι μπάτσοι, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες φωνές που θα διεκδικούν και θα φωνάζουν, εξαφάνιση οτιδήποτε και οποιουδήποτε χαλάει τη βιτρίνα του τουρισμού, των “επενδύσεων”, του νεοφιλελεύθερου οράματος της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του εμπορεύματος. Και αυτό που συμβολίζουν τα Εξάρχεια, οι στιγμές εξέγερσης μέσα στην πόλη τα τελευταία 11 χρόνια (αν και θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω) δεν ειναι καθόλου καλό για τις business, δεν χωράνε στην air bnb μητρόπολη που επιδιώκουν.

Όσο όμως για αυτούς τα Εξάρχεια (και η αστυνομική κατοχή τους) εκφράζουν ένα συμβολισμό της “πάταξης της ανομίας”, άλλο τόσο και για μας έχουν τη λειτουργία ενός συμβολισμού. Ένας χώρος στο κέντρο της μητρόπολης όπου συναντηθήκαμε μέσα στα χρόνια, αγωνιστήκαμε και κάποιες στιγμές ξεκινήσαμε για τις απόπειρες εφόδων μας στον ουρανό.

Όμως (οι περισσότεροι) αλλού ζούμε, αλλού έχουμε το πολιτικό μας ρίζωμα. Στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας μας, στις σχολές μας, στις κινηματικές δομές που έχουμε στήσει σ’αυτούς τους ζωτικούς μας χώρους.

Η “μάχη των Εξαρχείων” δεν είναι για μας ένα “εξεγερσιακό play ground”αλλά κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα που δίνει τις μάχες του μαζί με τα αυτο-οργανωμένα σωματεία, τις αντιφασιστικές περιφρουρήσεις στις γειτονιές, τους τοπικούς αγώνες.

“Εξάρχεια” είναι το καμένο ΑΤΜ στο Περιστέρι, είναι ο δαρμένος φασίστας στο Μοσχάτο, είναι ο εργαζόμενος στην Πετρούπολη που δεν “μασάει” και τσαμπουκαλεύεται, στο αφεντικό του για τα ένσημα, είναι οι καταλήψεις στα σχολεία, είναι η γειτονιά που αντιδρά για να μην κοπούν τα δέντρα στην Κυψελή, είναι το πέσιμο στο Α.Τ. στην Καλλιθέα.

Κι όλα αυτά μαζί είναι τα Εξάρχεια.

Σ’αυτόν τον συμβολισμό των Εξαρχείων βρίσκονται όλα αυτά που η εξουσία θέλει να καταστείλει.

Και όλα αυτά που εμείς θέλουμε να διασπείρουμε.

Οι καταλήψεις και οι κινηματικές δομές είναι χώροι αγώνα και ελευθέριας.

Θα ματώσετε για να τις πάρετε

σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network