Ανάσταση με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους

Ανάσταση με σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους

Τα νέα τμήματα των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, που δόθηκαν στην κυκλοφορία. Το "θαύμα" που κατασκευάστηκε παράλληλα με την κυκλοφορία και αποτελεί το δυσκολότερο έργο, που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (Vid)

Του Δημήτρη Μπαλή

Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι το Πάσχα του 2017, αποτελεί για όσους ταξιδεύουν στους αυτοκινητοδρόμους, αποτελεί μια πρόκληση. Οι οδηγοί αντιμετωπίζουν νέα δεδομένα, με την Αθηνών – Θεσσαλονίκης ολοκληρωμένη, με την Κορίνθου – Πατρών με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, όντας κοντά στο 90%, με την Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο 95%.

Ειδικά για την Κορίνθου - Πατρών, το έργο είναι κάτι παραπάνω από θαύμα, διότι ήταν ο αυτοκινητόδρομος που κατασκευάστηκε παράλληλα με την κυκλοφορία, ενώ στους άλλους αυτοκινητοδρόμους είχαμε νέα χάραξη.

Με την ευκαιρία της παράδοσης στην κυκλοφορία του οδικού άξονα ζωτικής σημασίας, Κορίνθου-Πατρών, μήκους 120 χλμ., καθιστά πλέον την Ολυμπία Οδό έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο 202 χλμ. (ξεκινά από την Ελευσίνα).

Η Κορίνθου- Πατρών είναι το δυσκολότερο έργο που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω του τρόπου που επιλέχθηκε να κατασκευαστεί: Το  μεγαλύτερο μήκος της διαδρομής πατάει πάνω στην παλαιά χάραξη. Αυτό σήμαινε ταυτόχρονη κατασκευαστική δραστηριότητα σε μήκος 120 χλμ. με παράλληλη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παράλληλα απαιτήθηκαν μεγάλα τεχνικά έργα λόγω του ιδιαίτερα ασταθούς γεωλογικού περιβάλλοντος κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Πελοποννήσου, ενώ έπρεπε να ξεπεραστούν μια σειρά από δυσκολίες, όπως η διέλευση μέσα από πολλές πόλεις και η παράλληλη κατασκευή της Σιδηροδρομικής Γραμμής (ΕΡΓΟΣΕ). 

Δείτε το νέο βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην κυκλοφορία 37 νέα χλμ. στην Ιόνια Οδό – ανοικτή και η σήραγγα Κλόκοβας

Προσοχή στο πασχαλινό ταξίδι. Ποια νέα τμήματα παραδόθηκαν στην κυκλοφορία

Δίνεται στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας στην Ιόνια οδό

Το βίντεο του πρωθυπουργού για την παράδοση της Κορίνθου - Πατρών

SHARE:

24Media Network