Αναστέλλει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας EUROKINISSI

Ξεκινά η σταδιακή σίτισή του μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση.

Την αναστολή της απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου αποφάσισε ο Δημ. Κουφοντίνας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το οποίο του είχε αρνηθεί την χορήγηση τακτικής αδείας.

Την απόφαση του πολυισοβίτη της 17Ν επιβεβαιώνει η συνήγορός του, Γιάννα Κούρτοβικ, από το νοσοκομείο του Βόλου. Όπως αναφέρει, ο Δημ. Κουφοντίνας θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

ADVERTISING

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουφοντίνας: Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος του Βόλου

Επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Αναιρέθηκε το βούλευμα για τον Κουφοντίνα

SHARE:

24Media Network