Αναβιώνει η τραγωδία με τον 8χρονο που σκοτώθηκε σε φρεάτιο

Αναβιώνει η τραγωδία με τον 8χρονο που σκοτώθηκε σε φρεάτιο

Στις αίθουσες του δικαστηρίου φτάνει η υπόθεση του τραγικού θανάτου 11χρονου σε φρεάτιο στο Ηράκλειο Κρήτης. Πήγε να πιάσει την μπάλα του και βρήκε τραγικό θάνατο. Ευθύνες για την "θανατηφόρα" οικοδομή

Στις δικαστικές αίθουσες φθάνει η τραγωδία με το θάνατο του 8χρονου Κριστιάν, το Φεβρουάριο του 2011, όταν το αγόρι που ζούσε στην Αγία Τριάδα, στο Ηράκλειο, πάνω στο παιχνίδι, δεν είδε ένα ανοιχτό φρεάτιο και έπεσε μέσα.

Ο 8χρονος Κριστιάν, παιδί μεταναστών από την Αλβανία, βρήκε φρικτό θάνατο, όταν έτρεξε να πιάσει την μπάλα που του ξέφυγε και έπεσε μέσα στο πηγάδι που είχε νερό ύψους τριών μέτρων.

Στις 10 Φεβρουαρίου παραπέμπονται στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου τέσσερις Ηρακλειώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η εμπλοκή τους στην τραγωδία συνίσταται σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο ότι αν και συνιδιοκτήτες της οικοδομής στον ακάλυπτο χώρο της οποίας ήταν το φρεάτιο-πηγάδι, δεν είχαν λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου πτώσης σε αυτό, όπως συνέβη στην περίπτωση του 8χρονου για τον οποίο έγινε «υγρός τάφος».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις Ηρακλειώτες αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με το φρεάτιο, υποστηρίζοντας ότι το πηγάδι βρίσκεται εκτός της περιτοίχισης της οικοδομής και μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς τους έχουν στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία.

Αν πράγματι αποδειχθεί ότι το φρεάτιο δεν βρίσκεται σε χώρο συνιδιοκτησίας των τεσσάρων, τότε ανακύπτει ζήτημα σε ποιον ανήκει και ποιος ήταν υπεύθυνος για την περίφραξη του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είναι ενδεχόμενο από την πλευρά της πολιτικής αγωγής να υποβληθεί αίτημα για την άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων καθώς το επίμαχο πηγάδι, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί να είναι «ορφανό».

Η μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού, η οποία ζει μεταξύ Αλβανίας και Κρήτης παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης με μοναδικό σκοπό να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το θάνατο του με την εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν.

«Ο Χρήστος ήταν πολύ καλός μαθητής και υπάκουο παιδί, όμως δεν ένιωθε καλά εδώ. Αυτό ήταν το πρόβλημα μας. Κάθε βράδυ με παρακαλούσε να γυρίσουμε κοντά στον παππού τον οποίο αγαπούσε υπερβολικά. Γι’ αυτόν τον κήδεψα στην Αλβανία. Αυτό ήθελε», είχε αναφέρει η 30χρονη σήμερα Ελισάβετ Γκίκα, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Πατρίς» λίγους μήνες μετά την τραγωδία.

Πηγή: thebest.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network