Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη Δασολόγων και Δασοπόνων στη Δασική Υπηρεσία για τους δασικούς χάρτες

Παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης 10 στρεμμάτων, στο βουνό του Κατακόλου, που εντοπίστηκε από το Δασαρχείο Πύργου, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
Παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης 10 στρεμμάτων, στο βουνό του Κατακόλου, που εντοπίστηκε από το Δασαρχείο Πύργου, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Γιώργου Σταθάκη, του Σωκράτη Φάμελλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη αποφασίζεται η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών, μετά την εξουσιοδότηση που παρείχε ο νόμος 4467/2017.

Συγκεκριμένα η απόφαση καθορίζει την πρόσληψη από την ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις Διευθύνσεις Δασών των περιοχών όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών 70 Δασολόγων και 30 Δασοπόνων.

Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις Διευθύνσεις Δασών θα γίνει με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ADVERTISING

Πρέπει να σημειωθεί ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019 με στόχο την ολοκλήρωση της κύρωσης των δασικών χαρτών, μέχρι το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τις επιδιώξεις του υπουργείου, στο άμεσο μέλλον αναμένεται να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου, αλλά και των υπολοίπων εκκρεμοτήτων που αφορούν στη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

SHARE:

24Media Network