Αντιδράσεις για το τσιμέντο στην Ακρόπολη -Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Αντιδράσεις για το τσιμέντο στην Ακρόπολη -Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Πληθώρα αρνητικών σχολίων συγκέντρωσε το... τσιμέντωμα στην Ακρόπολη στο πλαίσιο των έργων για την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο από άτομα με κινητικά προβλήματα. Ανακοίνωση-απάντηση από το ΥΠΠΟΑ.

Έντονες αντιδράσεις και σωρεία αρνητικών σχολίων συγκέντρωσαν τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη θέα του τσιμέντου στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο των εργασιών για πρόσβαση στον Ιερό Βράχο από τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την δυσφορία τους σχετικά με το… τσιμέντωμα της Ακρόπολης, με το υπουργείο να εκδίδει ανακοίνωση, στην οποία εκφράζοντας “τη λύπη του γιατί οι ίδιοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει να μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο”. Μάλιστα, το υπουργείο ανέφερε πως “ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση”>

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.

Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει να μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.

Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα