Αντιεξουσιαστές χωρίς σύνορα. Έσπασαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Αντιεξουσιαστές χωρίς σύνορα. Έσπασαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές στο κάμπινγκ του ΑΠΘ. Επίθεση και φθορές στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Απλός παρατηρητής η Αστυνομία. Επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να πάνε στην Ειδομένη (Pics+Vid)

Ό,τι θέλουν κάνουν ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές, που έχουν καταλάβει τον υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ, στήνοντας το περίφημο “No Border Camp”.

Περίπου στις 11 το πρωί, ομάδα περίπου 150 ατόμων βγήκαν από το ΑΠΘ και πραγματοποίησσαν έφοδο προς το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, πήγαν από την πίσω είσοδο και αφού εισήλθαν σε ισόγειο χώρο που στεγάζονται γραφεία του “Europe Direct”, πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες.

Οι αστυνομικές Αρχές στην Θεσσαλονίκη δήθεν επιτηρούν την περιοχή, ωστόσο παρενέβησαν δίχως να προβούν σε προσαγωγές ή συλλήψεις και απλά συνόδευσαν διακριτικά την ομάδα των αντιεξουσιαστών μέχρι το ΑΠΘ.

 

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα επίθεση σε δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο που έγραψαν συνθήματα σε αυτά, ενώ αυτή την ώρα επιβιβάζονται σε πούλμαν για να μεταβούν στην Ειδομένη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αφού εκεί υποτίθεται πως δεν υπάρχει πια άτυπος καταυλισμός.

MotionTeam

MotionTeam

MotionTeam

Στη συνέχεια, μετέβησαν με 4 πούλμαν στην Ειδομένη, όμως η Αστυνομία δεν τους επέτρεψε την είσοδο στην περιοχή και τους σταμάτησε στην γέφυρα του Αξιού, 5 χλμ. πριν την Ειδομένη. Εκεί, κατέβηκαν από τα λεωφορεία, άπλωσαν τα πανό της και μετά από λίγη ώρα επιβιβάστηκαν ξανά στα λεωφορεία και επιστρέφουν με αυτά στην Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ.

(Φωτογραφίες-Βίντεο: thestival, eurokinissi)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα