Αντώνης Συκάρης: Ο “πα” είναι στην κορυφή!” – Συγκλονίζει το τελευταίο του μήνυμα

Αντώνης Συκάρης: Ο “πα” είναι στην κορυφή!” – Συγκλονίζει το τελευταίο του μήνυμα
Ο σπουδαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης έχασε τη ζωή του στο βουνό Νταουλαγκίρι Instagram / antonios_sykaris_official

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του σπουδαίου ορειβάτη από την κορυφή του Νταουλαγκίρι. Ο σπουδαίος ορειβάτης έχασε τη ζωή του σε ύψος 7.400 μέτρων.

Με ένα ανατριχιαστικό αλλά και περήφανο ηχητικό μήνυμα, που ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, είχε ανακοινώσει, μόλις χθες, ο Αντώνης Συκάρης την νέα και δυστυχώς τελευταία του επιτυχημένη αποστολή. Έχοντας καταφέρει να ανέβει στην κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι, ενημέρωνε τους διαδικτυακούς του φίλους κι ακολούθους ότι είχε μόλις ανέβει σε ύψος 8.167μέτρων.

“Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο. Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο “πα” είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!”, ήταν το μήνυμά του.

Λίγες ώστε αργότερα, ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, θα άφηνε την τελευταία του πνοή, ενώ κατέβαινε από το βουνό. Ο ορειβάτης ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να “φύγει” σε ύψος 7.400 μέτρων.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

Γεννημένος τον Μάιο του 1962, είχε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του, Καλλιόπη Κονή. Η δεύτερη γενιά αποτελείται από την Βιολέτα και τον Γιάννη, ενώ η αρχή της τρίτης γενιάς έχει γίνει με μια εγγονή, την Ίριδα.

Ίδρυσε την ομώνυμη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών «ΣΥΚΑΡΗΣ», με 28 σημεία πώλησης, 400 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών 60 εκ. ευρώ, της οποίας μέχρι το 2006 παρέμεινε ιδιοκτήτης.

Από το 2006 ήταν CEO της εταιρείας ΑΛΠΙ Α.Ε , με δραστηριότητες – Real Estate, Self Storages, Student Residences, Energy Production. Από το 1991 ήταν μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης ΕΟΟΑ.

Ήταν αθλητής της κορυφαίας εταιρείας Marmot, της Marmot Mountain Europe.

Επίσης ήταν μέλος της Team Garmin Greece, μέλος του Team 100 Mentors, επίσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ. Ήταν ομιλητής (Inspirational- Motivational Speaker) σε εταιρείες, Πανεπιστήμια, εκδηλώσεις και στο Tedx, καθώς και πρεσβευτής καλής θέλησης των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε σκαρφαλώσει 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam :

-Everest 8.848m

-Kangchenjunga 8.586m

Manaslu 8.163m

-Lhotse 8.516m

-Annapurna 8.091m

Συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας, στην διεθνή χειμερινή αποστολή 2020/21 στο Κ2, 8.611m (7.450μ)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα