Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου υπό τον φόβο πυρκαγιάς

Δενδροφύτευση στο δάσος του Σέιχ Σου από τον Αρκτούρο  (EUROKINISSI/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ)
Δενδροφύτευση στο δάσος του Σέιχ Σου από τον Αρκτούρο (EUROKINISSI/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) EUROKINISSI

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου υπό τον φόβο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, από σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ και μέχρι τις 7 αύριο το πρωί (Πέμπτη 1 Αυγούστου), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, "απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στο τμήμα του Περιαστικού δάσους (του Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος - Χορτιάτη".

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαμασλής "απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην Αστυνομία".

Με αφορμή τη χθεσινή μικρής έκτασής πυρκαγιά που σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ.Τσαμασλής δήλωσε πως "εάν συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες ή εντοπιστούν απόπειρες εμπρησμών, θα αναγκαστούμε να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου" και πρόσθεσε: "Δε θέλουμε να επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει το δάσος της Θεσσαλονίκης και με τη συνεργασία, αρχών και φορέων αλλά και τη βοήθεια των πολιτών, μπορούμε να το πετύχουμε".

Οι πολίτες καλούνται να μη ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος διότι είναι αιτίες πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ομάδες εθελοντών για περιφρούρηση

Εθελοντικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν απόψε την περιφρούρηση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου καθώς θεωρείται αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς στην περιοχή. Ο δείκτης επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται ως «Κατηγορίας 4» (δηλ. ιδιαίτερα υψηλός).

Υπό αυτές τις συνθήκες η Πολιτική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Τσαμασλή, ισχύει για σήμερα το βράδυ (από τις 9μμ έως τις 7 αύριο το πρωί) απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών αλλά και κάθε είδους τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων και με 30 οχήματα διαθέσιμα στο σύνολό τους –μεταξύ των οποίων ασθενοφόρο και διασωστικό όχημα- και περισσότερα από 60 άτομα προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για λήψη αυξημένων μέτρων που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια προστασίας του Σέιχ-Σου”.

Στις ομάδες εθελοντών που αναλαμβάνουν (και) απόψε δράση ανήκουν οι εξής:

· Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης

· Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)

· Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος

· Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ)

· Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

· Έλληνες Διασώστες

· Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Θεσσαλονίκης

· Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης

· Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.)

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network