Απανθρωπιά: Μαζική θανάτωση σκύλων με φόλες στην Αμαλιάδα

Απανθρωπιά: Μαζική θανάτωση σκύλων με φόλες στην Αμαλιάδα

Τα πέντε σκυλιά, εκ των οποίων τα δύο ιδιόκτητα και τα τρία αδέσποτα, βρέθηκαν νεκρά. Κοντά τους εντοπίστηκε μια σακούλα με κόκαλα

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον άνθρωπο που θανάτωσε με φόλα πέντε σκυλιά τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αμαλιάδα, πέντε σκυλιά εκ των οποίων τα δύο ιδιόκτητα και τα τρία της γειτονιάς, τα οποία δεν ενοχλούσαν κανέναν.

Οι σκύλοι, οι φίλοι του ανθρώπου, για κάποιον έγιναν εχθροί χωρίς να τον έχουν πειράξει, απλά και μόνο γιατί προφανώς δεν ανεχόταν την παρουσία τους και σκέφτηκε αυτό τον άνανδρο τρόπο για να τους αφαιρέσει τη ζωή.

ADVERTISING

Το περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά κοντά στην οδό Ναυαρίνου, στο δρόμο Αμαλιάδας- Σαβαλίων και οι περίοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής για να ανοίξουν τα σπίτια τους να υποδεχτούν τους ιερείς για την Πρωτάγιαση και τα παιδιά για τα κάλαντα των Θεοφανείων και βρέθηκαν μπροστά από ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Το ένα κοντά στο άλλο

Ο πρώτος που αντίκρισε τον σκύλο του, την Φρίντα, στην αυλή του σπιτιού του να ψυχορραγεί ήταν ο κ. Κώστας Μαστρογιαννόπουλος. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει τίποτα, μετέφερε το σκυλί λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι για να μην το δουν τα παιδιά και η Φρίντα τους αποχαιρέτησε για πάντα.

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτή το θύμα. Λίγα μέτρα πιο πέρα αντίκρισε τον δεύτερο σκύλο που είχε πεθάνει, ακολούθησε ο τρίτος σκύλος και λίγο πιο μακριά ο τέταρτος σκύλος. Όλοι διάσπαρτοι σε ένα άδειο οικόπεδο, δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν, δεν πρόλαβαν καν να γαυγίσουν. Ο πέμπτος σκύλος, ο δεύτερος ιδιόκτητος, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχε βρεθεί, αφού προφανώς έχει ξεψυχήσει κάπου ανάμεσα στα χορτάρια και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν λόγια

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος και τα ανίψια του πολύ κοντά στα σκυλιά εντόπισαν μία κίτρινη σακούλα με κόκαλα, τα οποία ήταν εμποτισμένα με λευκή κολλώδη ουσία. Και φυσικά, αμέσως κατάλαβαν ότι κάποιος είχε ρίξει φόλα για να θανατώσει τα σκυλιά.

Όπως λένε όλοι, τα σκυλιά δεν ενοχλούσαν κανέναν, ούτε τα ιδιόκτητα ούτε τα αδέσποτα. Αδέσποτα βέβαια τρόπος του λέγειν, αφού είχαν γίνει της γειτονιάς, ειδικά το τελευταίο διάστημα καθώς είναι η περίοδος του ζευγαρώματος και μαζεύονταν στο σημείο.

Μάλιστα, ένας έκτος σκύλος στάθηκε τυχερός λόγω έρωτα! Το συγκεκριμένο σκυλί έχει ερωτευτεί μία σκυλίτσα της γειτονιάς και από τον έρωτά του δεν έχει όρεξη για φαγητό. Αυτό απ’ ότι φαίνεται τον γλίτωσε, γιατί δεν άγγιξε τα θανατηφόρα κόκαλα.

«Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Ξυπνήσαμε το πρωί και βρήκαμε δηλητηριασμένα τα σκυλιά. Έχουμε σοκαριστεί, δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα σκυλιά, πέρα από τα δύο δικά μας, μαζεύονταν στην γειτονιά και δεν ενοχλούσαν κανέναν. Ότι έγινε πρέπει να έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας, γιατί εκεί δεν υπάρχει κίνηση και αυτός που το έκανε ήξερε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτό. Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω την πράξη του. Είναι κτηνωδία αυτό που έκανε. Ντροπή του» λέει στην εφημερίδα Πατρίς ο κ. Κώστας Μαστρογιαννόπουλος.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και ο δήμος Ήλιδας για να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες.

(Πηγή: Patrisnews)

SHARE:

24Media Network