Απάντηση της Ισραηλινής πρεσβείας στον Δ. Γιαννακόπουλο

Απάντηση της Ισραηλινής πρεσβείας στον Δ. Γιαννακόπουλο

Οργισμένη αντίδραση της Ισραηλινής Πρεσβείας, για τα όσα είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΑΦΕ

Την αντίδραση της Ισραηλινής Πρεσβείας, προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΑΦΕ), κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε συμφέροντα στον τομέα των φαρμάκων και ειδικά σε συμφέροντα Ισραηλινών.

«Πριν από πέντε χρόνια καταγγείλαμε ότι πίσω από αυτά κρύβονται ισραηλινές επιχειρήσεις. Πλέον όσοι παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και δεν έχουν καταλάβει ότι πάνε να ευνοήσουν ισραηλινές εταιρείες είναι στημένοι ή βλάκες ή άσχετοι» είπε στη Βουλή ο κ. Γιαννακόπουλος. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή που να περιλαμβάνει τους Ανδρέα Λοβέρδο, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, Ντέιβιντ Χάρις και Σάμπι Μιονή.

Η Ισραηλινή Πρεσβεία, έκανε λόγο για "καθαρές ανοησίες".

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Οι δηλώσεις ορισμένων εκπροσώπων της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας σε συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη (14.10.2015), που απέδωσαν τα μέτρα για τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο υπό συζήτηση σε “Παγκόσμια Ισραηλινή ή Εβραϊκή Συνωμοσία”, με τον ισχυρισμό ότι “Ισραηλινοί ωφελούνται” απ’ αυτά μπορούν μόνο να χαρακτηριστούν ως καθαρές ανοησίες και τίποτε περισσότερο.

Θα ήταν περισσότερο ωφέλιμο εάν η συνεχής προσπάθεια κριτικής και δυσφήμισης μετατρεπόταν σε μια εποικοδομητική επαφή με παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρίες,  μεταξύ των οποίων και Ισραηλινές, προς όφελος των Ελλήνων ασθενών και για την περαιτέρω ανάπτυξη του ήδη επιτυχημένου ελληνικού φαρμακευτικού τομέα.  Η Πρεσβεία του Ισραήλ θα ήταν πολύ πρόθυμη να βοηθήσει Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με σοβαρές Ισραηλινές εταιρείες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ωφέλιμο πεδίο οικονομικής συνεργασίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιαννακόπουλος στη βουλή: Αν ψηφίσετε τη διάταξη το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί από ακριβό ξένο

SHARE:

24Media Network