Απλήρωτους για 10 μήνες έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τους μεταφραστές

Το υπουργείο Δικαιοσύνης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης EUROKINISSI

Ρεκόρ...ασυνέπειας καταγράφει το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο φέρεται να χρωστά 300.000 ευρώ στους μεταφραστές της πρώην μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ.

Στα όριά τους έχει φτάσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τους μεταφραστές της πρώην μεταφραστικής υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών οι οποίοι πλέον εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το εν λόγω Υπουργείο δεν έχει καταβάλλει αμοιβές στους επαγγελματίες μεταφραστές τους τελευταίους 10 μήνες (!) παρά το γεγονός ότι τους φορτώνει συνεχώς με τεράστιους όγκους δουλειάς.

Οι περίπου 140 μεταφραστές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να εκπονήσουν και να εκδώσουν πιστοποιημένες μεταφράσεις. Ο κύριος όγκος της δουλειάς τους προέρχεται από πολίτες, εταιρίες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά σε ότι αφορά το δημόσιο η αρχή με την οποία συνεργάζονται κυρίως είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι μεταφραστές κάνουν τη δουλειά κάνω μάλιστα κάτω από ασφυκτικές προθεσμίες, εκδίδουν, ως οφείλουν, τιμολόγιο παροχής υπηρεσίων αλλά περιμένουν, μάταια μέχρι στιγμής, να δουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους!

Με την έκδοσή του τιμολογίου βέβαια η εφορία ενημερώνεται επισήμως ότι η πληρωμή τους έχει γίνει και μ' αυτόν τον τρόπο ο ΦΠΑ καταβάλλεται κανονικά. Η αμοιβή όμως ποτέ.

Το συνολικό χρέος του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τους μεταφραστές έχει φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, τις 300.000 ευρώ!

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Οι επαγγελματίες αυτοί, με τα σπάνια προσόντα και την πολύ κρίσιμη συνεισφορά, όχι μόνο δεν πληρώνονται αλλά δέχονται και... μπούλινγκ από τους πάσης φύσεως υπηρεσιακούς υπαλλήλους!

Απειλές ότι δεν θα μπορούν να βρουν ξανά δουλειά ή ότι θα έχουν νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν παραδώσουν εμπρόθεσμα τις μεταφράσεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Το Υπουργείο ουσιαστικά κωφεύει και για την καθυστέρηση επικαλείται... έλλειψη προσωπικού.

Για το ζήτημα είναι ενήμερος εκτός από τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Τσιάρα, ο Πρωθυπουργός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στους οποίους εδώ και μήνες έχουν σταλθεί σχετικές επιστολές.

Μέχρι στιγμής όμως φωνή βοώντος... Καμία αντίδραση. Και σκέφτεται κανείς αν συμπεριφέρεται έτσι σε εργαζομένους το στενό ελληνικό δημόσιο, τι μπορεί να συμβαίνει με τους ιδιώτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network