Αποκατάσταση των ζημιών: 1992 αυτοψίες σε Μαραθώνα, Ραφήνας και Μέγαρα

Αποκατάσταση των ζημιών: 1992 αυτοψίες σε Μαραθώνα, Ραφήνας και Μέγαρα
Ραφήνα καταγραφή ζημιών Eurokinissi

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών. Αυξημένη δύναμη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλήρη υποστήριξη σε μέσα και υγειονομικό υλικό όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές φωτιές στην Αττική και στην Κορινθία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής δρουν μικτές περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και Εθελοντών για την αναζήτηση αγνοουμένων

Επίσης στην περιοχή της Κινέτας και της Ραφήνας διενεργούνται 195 περιπολίες  της αστυνομίας το 24ωρο και 39 μικτές περιπολίες αστυνομίας, πυροσβεστικής και ενόπλων δυνάμεων ενώ το συνολικό προσωπικό των περιπολιών είναι 525 άτομα.

Σήμερα μέχρι τις έξι το απόγευμα η κατάσταση  των νοσηλευομένων έχει ως εξής:

Συνολικά νοσηλεύονται 60 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι και 4 παιδιά, από τα οποία κανένα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε πλήρη ανάπτυξη τα κλιμάκια για τις καταγραφές

Χθες ξεκίνησαν οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες περιοχές. Κατά τη χθεσινή μέρα συνέδραμαν στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής 188 μηχανικοί του Υπουργείου, ενώ σήμερα 320 μηχανικοι του Υπουργείου έχουν μεταβεί στο Δήμο Μαραθώνα, στο Δήμο Ραφήνας και στο Δήμο Μεγαρέων.

Στους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας και Μεγαρέων έχουν γίνει ως τώρα 1992 αυτοψίες.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών χθες μετέφερε περισσότερα από 125 κατεστραμμένα από την πυρκαγιά αυτοκίνητα, προκειμένου να ανοίξουν οι αποκλεισμένοι δρόμοι στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνα.

Τα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων λειτουργούν ομαλά και ενισχυμένα, με αυξημένη δύναμη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πλήρη υποστήριξη σε μέσα και υγειονομικό υλικό.

Παράλληλα, η 1η Υγεονομική Περιφέρεια  με το ΕΚΕΠΥ συντονίζει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, τους Γιατρούς του Κόσμου και τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές, ενώ την ίδια ώρα στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας συγκεντρώνεται φαρμακευτικό και άλλο υλικό.

Παράλληλα, οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ήδη πρώτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό για τη συλλογή και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Τα μέτωπα

Αυτή τη στιγμή η εικόνα που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα μέτωπα στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαμορφώνεται ως εξής:

-Στην περιοχή της Κινέτας η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην κατάσβεσή της επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

-Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εκ των οποίων 44 Κύπριοι, 10 οχήματα ΟΤΑ, 5 μηχανήματα έργου  και 1 Ελικόπτερο

-Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

-Στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία και βοήθεια από τη Ρουμανία. Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα