Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας: Πολύ αυστηρό και πανάκριβο το νέο σύστημα

Απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας: Πολύ αυστηρό και πανάκριβο το νέο σύστημα
Πρόσφυγες και μετανάστες έξω από την υπηρεσία Ασύλου Eurokinissi

Η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας δυσκολεύει κατά πολύ γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις των μεταναστών.

Τις αντιδράσεις οργανώσεων αλλά και μεταναστών έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που προωθεί αλλαγές στη διαδικαδία της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Πλέον οι υποψήφιοι θα δίνουν γραπτές εξετάσεις τα θέματα των οποίων θα αντλούνται από τράπεζα θεμάτων με το επίπεδο που απαιτείτει να ισοδυναμεί μ’ αυτό ενός απόφοιτου γυμνασίου (τόσο για το γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο).

Η προφορική συνέντευξη που υπήρχε μέχρι και σήμερα παύει να έχει αποφασιστική ισχύ ενώ σημαντική αύξηση παίρνουν τα σχετικά παράβολα με το σχετικό κόστος να ανεβαίνει στα 800 ευρώ (ποσό άκρως υπολογίσιμο για τους μετανάστες).

Από τις συγκεκριμένες εξετάσεις απαλλάσσονται όσοι έχουν αποφοιτήσει από ελληνικό λύκειο ή ΑΕΙ, ενώ ειδικές περιπτώσεις (δυσλεκτικοί, άτομα με αναπηρία, άνω των 67) μπορούν να δώσουν προφορικές εξετάσεις.

Οι μετανάστες και οι οργανώσεις που τους στηρίζουν αντιδρούν γιατί θεωρούν ότι το ποσοστό επιτυχίας θα πέσει πολύ κάτω από το 50% ενώ θεωρούν-ευλόγως- το οικονομικό κόστος ως απαγορευτικό για πολλούς που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα