Απολύεται καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ

Σχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα EUROKINISSI

Με εισήγηση του ΠΥΣΔΕ, την οποία έκανε δεκτή το υπουργείο Παιδείας, απολύθηκε ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Αττικής που φαίνεται να επιτέθηκε σε μαθήτρια μέσα στην τάξη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το περιστατικό ξυλοδαρμού μαθήτριας από καθηγητή σε ΕΠΑΛ της Αθήνας με το υπουργείο Παιδείας να αντιδρά άμεσα προχωρώντας στην απόλυσή του.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ζήτησε την άμεση εκκίνηση της νόμιμης διαδικασίας, ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Έτσι, συνήλθε άμεσα, την αμέσως επόμενη ημέρα, το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ), το οποίο εισηγήθηκε την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού για ανάρμοστη συμπεριφορά.

ADVERTISING

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο και υπογράφεται η καταγγελία της σύμβασής του και απολύεται.

Όσον αφορά το περιστατικό βίας, υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Αττικής ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση με τη μαθήτρια του φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε χθες, Παρασκευή να τη χτυπά δύο φορές. Πρώτα της δίνει ένα χαστούκι και ύστερα της τραβάει τα μαλλιά πετώντας την στο πάτωμα, όπου και της επιτίθεται εκ νέου με τους συμμαθητές της να σπεύδουν να την υπερασπιστούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας

24Media Network