Αποζημίωση 850.000 ευρώ διεκδικεί το Δημόσιο από γιατρό για ιατρικό λάθος

Το νοσοκομείο Λάρισας
Το νοσοκομείο Λάρισας EUROKINISSI

Ο γιατρός, που ήταν επιμελητής Β΄ στο νοσοκομείο Λάρισας, είχε καταδικαστεί σε αμέλεια για τον θάνατο ενός ασθενούς πριν από 17 χρόνια.

Αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ διεκδικεί το Δημόσιο από ένα γιατρό του νοσοκομείου Λάρισας. Είχε καταδικαστεί για αμέλεια για την υπόθεση θανάτου ενός ασθενούς πριν από 17 χρόνια. Ο νόμος τον υποχρεώνει τώρα να καταβάλει την αποζημίωση που είχε πληρώσει το νοσοκομείο στους συγγενείς του θανόντος.

Ο γιατρός, επιμελητής Β΄ τότε, στο νοσοκομείο Λάρισας είχε καταδικαστεί για απλή αμέλεια, για τον θάνατο ασθενούς λίγο πριν μπει στο χειρουργείο. Το νοσοκομείο αποζημίωσε την οικογένεια και τώρα, 17 χρόνια μετά, ζητάει από τον γιατρό να του δώσει το ποσό εκείνο, το οποίο αγγίζει τις 850.000 ευρώ.

Οι γιατροί, που όπως λένε ο μέσος μισθός τους είναι 1.500 με 1.600 ευρώ τον μήνα είναι ανάστατοι από την είδηση αυτή. Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς προέβλεπε ότι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων θα καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους την αστική αποζημίωση σε περίπτωση ιατρικού λάθους. Η εγκύκλιος τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2018. Μέχρι τότε τις αποζημιώσεις τις κατέβαλε το δημόσιο και δεν στρεφόταν κατά του γιατρού.

SHARE:

24Media Network