ΑΠΘ: Μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές μετά τη διακοπή της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου

Επεισόδια στο ΑΠΘ
Επεισόδια στο ΑΠΘ CHRISTOS KARRAS / SOOC

Σε τέσσερις προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ. Είχε προηγηθεί η αναίτια χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου και ενώ στον χώρο βρίσκονταν χιλιάδες νέοι.

Μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές σημειώθηκαν στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συναυλία με συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που διεκόπη χθες μετά τη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το Voria.gr ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα που συμμετείχαν στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα που αποσπάστηκαν από τη συναυλία πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη στη ΣΘΕ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Λόγω της χρήσης χημικών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο όπου διεξαγόταν η συναυλία και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο μετακινήθηκε προς την Εγνατία, καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην Εγνατία μπροστά στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Καμάρα.

Λίγο αργότερα ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων με τα ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και ομάδα κουκουλοφόρων να εκτοξεύει αντικείμενα.

Στη συνέχεια επενέβη η αύρα της ΕΛΑΣ που πραγματοποίησε ρίψεις νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους μετά από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στη συνεχεία οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δε φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκληθήκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network