Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία
O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Α. Παπαχελά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Eurokinissi

Στην Αγία Σοφία αναφέρθηκε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τονίζοντας οτι η Τουρκία πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της να τη μετατρέψει σε τζαμί. Τι είπε για την πανδημία.

Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μιλώντας στο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τόνισε πως «χρησιμοποίησε το απαράδεκτο δικαίωμα, όπως λένε, του κατακτητή. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές» και αναρωτήθηκε αν «η Τουρκία επιστρέφει στο οθωμανικό της παρελθόν, στην προ-δημοκρατική Τουρκία».

Αναφορικά με τον κορονοϊό είπε πως «δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης», και σημείωσε ότι «ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, αυτό που τον ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δημιουργία. Η πίστη έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει την επιστήμη. Είναι η ικανότητα του Θεού, καμία φορά, να καταργεί τους νόμους της φύσης που ο ίδιος δημιούργησε».

Επιπρόσθετα, διευκρίνισε πως η πρότασή του για τη Θεία Μετάληψη την περίοδο της πανδημίας περιλάμβανε πολλαπλές λαβίδες, ξεχωριστές για τον κάθε πιστό.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αποκάλυψε πως στο τέλος Οκτωβρίου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει έναν πηγαίο σεβασμό για τις θρησκείες. Το θρησκευτικό του συναίσθημα είναι πηγαίο και όχι για το φαίνεσθαι», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Για το κίνημα «Black lives matter» είπε οτι η Εκκλησία της Αμερικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και τόνισε πως «η φωνή της διαμαρτυρίας της Εκκλησίας είναι αυτονόητη. ‘Αλλωστε, γι’ αυτά τα οποία θα κριθούμε είναι η ζωή, η ελευθερία, οι συνθήκες διαβίωσης, η δημοκρατία, η υγεία. Αυτά βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για την Εκκλησία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα