Άρειος Πάγος: Παρέμβαση ΔΣΑ για απόφαση που εκκρεμεί επί 34 μήνες

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση ΔΣΑ για απόφαση που εκκρεμεί επί 34 μήνες
Στιγμιότυπο από δικαστήριο Eurokinissi

Στο "συρτάρι" βρίσκεται εδώ και 2,5 σχεδόν χρόνια υπόθεση που αφορά δανεισμό ύψους 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ παρά τις οχλήσεις που ακολούθησαν.

Τριάντα τέσσερις μήνες χωρίς να εκδοθεί απόφαση μετρά υπόθεση αστικής φύσης, η οποία εκκρεμεί μέχρι σήμερα στο Πρωτοδικείο.

Μάλιστα για το ζήτημα έχει παρέμβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από σχετική καταγγελία δικηγόρου, καθώς η μη έκδοση απόφασης δεν επιτρέπει στον εντολέα του τα δικαιώματα του.

Η υπόθεση αφορά σε δανεισμό ύψους 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα χρήματα δεν επιστράφηκαν ποτέ παρά τις οχλήσεις που ακολούθησαν. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου στις 18.4.2019 ωστόσο -όπως καταγγέλεται- ακόμη δεν έχει εκδοθεί απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν 2,5 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε έγγραφη αναφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα.

Παράλληλα, κοινοποίησε την αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Στην αναφορά του ο ΔΣΑ καταγράφει όλη την διαδρομή της επίμαχης υπόθεσης, τους διαδίκους, δικηγόρους και δικαστές, καθώς και τις δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα