Αρνητικά όλα τα τεστ κορονοϊού στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

KΑΤΑΣΚΉΝΩΣΗ SKOURAS
KΑΤΑΣΚΉΝΩΣΗ SKOURAS FACEBOOK

Τα 800 δείγματα που ελήφθησαν από παιδιά και εργαζόμενους ήταν αρνητικά στο σύνολό τους - Κλείνει εκ νέου η κατασκήνωση για απολύμανση

Αρνητικά βγήκαν και τα 800 τεστ κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά και εργαζόμενους της κατασκήνωσης Skouras στη Χαλκιδική. Η κατασκήνωση θα μείνει εκ νέου κλειστή από την Κυριακή 19 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί νέα, καθολική απολύμανση των χώρων της από ειδικό συνεργείο, παρά το γεγονός ότι ήδη το σύνολο των δειγμάτων ήταν αρνητικά. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα σε ανήλικα που βρέθηκαν στην κατασκήνωση.

«Επιπλέον, όλο το προσωπικό μας θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ ένα 24ωρο πριν την έλευση των νέων κατασκηνωτών μας, στις 22/07, όταν και θ’ ανοίξει ξανά η κατασκήνωση, ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση εκ νέου όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές) 2 φορές κάθε ημέρα», επισημαίνει ακόμη η κατασκήνωση.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία 24ωρα συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δική μας μάχη, ενισχύοντας -πέρα από το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ- όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης -και κυρίως, την υγεία παιδιών και προσωπικού.

Παρ’ ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη 800 τεστ -αρνητικά στο σύνολό τους- παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Στο πλαίσιο αυτό η κατασκήνωση θα μείνει κλειστή το διάστημα 19 – 22/07, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο εκ νέου, καθολική απολύμανση όλων των χώρων.

Επιπλέον, όλο το προσωπικό μας θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ ένα 24ωρο πριν την έλευση των νέων κατασκηνωτών μας, στις 22/07, όταν και θ’ ανοίξει ξανά η κατασκήνωση, ενώ θα γίνεται και θερμομέτρηση εκ νέου όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές) 2 φορές κάθε ημέρα.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε γονείς και προσωπικό ότι δεν θα επαναπαυτούμε λεπτό και θα υπερβούμε εαυτούς έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία όλων.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα επιπλέον μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού.

Μέτρα που τηρούνται και ενισχύονται

Καθημερινή θερμομέτρηση όλων των ανθρώπων της κατασκήνωσης (προσωπικό και κατασκηνωτές) 2 φορές κάθε ημέρα.

Όλο το προσωπικό της κατασκήνωσης έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ, τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν από την έλευση των νέων κατασκηνωτών.

Η κατασκήνωση θα μείνει κλειστεί 4 ημέρες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί καθολική απολύμανση όλων των χώρων από ειδικό συνεργείο.

Το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί πάνω στα μέτρα του Covid-19 και στην ασφαλή τήρηση των μέτρων.

Παιδί με δέκατα 37,2 ή οποιοδήποτε σύμπτωμα ήπιου κρυολογήματος μεταφέρεται στο ιατρείο, απομονώνεται και καλούμε τους γονείς του να έρθουν να το παραλάβουν, προτρέποντάς τους να προβούν στο σχετικό τεστ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον οικογενειακό γιατρό.

Κάθε παιδί με υποψία ύποπτου συμπτώματος εξετάζεται σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Τοποθετήθηκαν επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης και αντισηπτικών διαλυμάτων.

Το εσωτερικό μπάνιο και τουαλέτα που διαθέτει το κάθε δωμάτιο καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά από το προσωπικό μας.

Σε κάθε σπιτάκι έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες που υπενθυμίζουν τους κανόνες υγιεινής και λειτουργίας του φετινού καλοκαιριού.

Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους έχουν αναρτηθεί σαφείς οδηγίες για την τήρηση των μέτρων.

Αναδιομορφώσαμε το χώρο του εστιατορίου, έτσι ώστε να κάθονται 4 κατασκηνωτές ανά 1 τραπέζι κι επιπλέον, αφήνουμε ένα κενό τραπέζι ανά κάθε τετράδα παιδιών. Το προσωπικό που επιμελείται και σερβίρει το φαγητό τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, φορά υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια.

Κουζίνα, κυλικείο και αποθήκη έχουν πιστοποιηθεί με το ISO22000 (πρότυπο ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).

Στα σπιτάκια φιλοξενούμε πολύ μικρό αριθμό κατασκηνωτών και τα παιδιά κοιμούνται σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ (απόσταση 1,5 μέτρου ανάμεσα στα πόδια του ενός κατασκηνωτή και το κεφάλι του άλλου).

Στις αθλητικές δραστηριότητες τα παιδιά ακολουθούν αυστηρά κυκλικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση οι κατασκηνωτές κινούνται σε σταθερές, μικρές ομάδες, ώστε να μην υπάρχει αλληλεπίδραση με παιδιά από άλλες ομάδες.

Στο τέλος κάθε ημέρας το αθλητικό υλικό μας απολυμαίνεται.

Χωρίσαμε τα παιδιά μας σε ηλικιακές ομάδες, ώστε να αποφευχθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών διαφορετικών ομάδων.

Στις βραδιές μας τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και τα παιδιά κινούνται κατά μικρές σταθερές ομάδες.

Όλες οι βραδιές στο θεατράκι της κατασκήνωσης διαμορφώθηκαν εκ νέου και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα (αυστηρή τήρηση αποστάσεων, αναδιαμόρφωση παιχνιδιών)

Δεν συναντήθηκαν σε καμία περίπτωση κατασκηνωτές στο θεατράκι διαφορετικής ηλικιακής ομάδας.

Νέες δραστηριότητες και δοκιμασίες στο θεατράκι στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, ώστε το παιδί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μέσω του παιχνιδιού.

Σε χώρους όπως η τράπεζα, το κυλικείο, το τηλεφωνείο κ.ο.κ., τοποθετούμε ενδείξεις τήρησης αποστάσεων.

Δεν επετράπη η είσοδος γονέων και επισκεπτών στον κατασκηνωτικό χώρο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network