Αρσάκειο: Εξετάζονται και άλλες υποθέσεις bullying – “Το σχολείο έχει δείξει ολιγωρία”

Αρσάκειο: Εξετάζονται και άλλες υποθέσεις bullying – “Το σχολείο έχει δείξει ολιγωρία”
Αίθουσα διδασκαλίας (φωτογραφία αρχείου) iStock

Στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλες υποθέσεις σχολικού εκφοβισμού στο Αρσάκειο Ψυχικού. Την Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει ο Σύλλογος διδασκόντων, παρουσία γονέων και μαθητών. Η καταγγελία της μητέρας του 15χρονου μαθητή.

Μετά το άγριο περιστατικό μπούλινγκ που σημειώθηκε σε βάρος 15χρονου μαθητή από συμαθητές του στο Αρσάκειο Ψυχικού, την (Παρασκευή 2/4), υπό διερεύνηση βρίσκονται και άλλα, ανάλογα περιστατικά στο ίδιο σχολείο τόσο το τελευταίο διάστημα όσο και που τα προηγούμενα χρόνια, και μάλιστα σε παιδιά που πλεον δεν είναι μαθητές.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η διερευνητική διαδικασία στο ιδιωτικό σχολείο, με την κατάθεση γονέων και των εμπλεκόμενων μαθητών στο περιστατικό ενώ το θέμα παραπέμπεται στο Σύλλογο διδασκόντων, το οποίο θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη, παρουσία των παιδιών και των γονέων, για να λάβει αποφάσεις.

“Το σχολείο έχει δείξει ολιγωρία σε περιστατικά εκφοβισμού”

Χθες, Τετάρτη (5/4), μίλησε στην ΕΡΤ και η μητέρα του 15χρονου παιδιού, η οποία και επισήμανε “η συγγνώμη θα ήταν αποδεκτή εάν το περιστατικό ήταν μεμονωμένο. Ωστόσο το σχολείο έχει δείξει ολιγωρία σε περιστατικά εκφοβισμού“.

Σε χτεσινές δηλώσεις της στο Mega, ανέφερε “Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους“.

“Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Περιγράφοντας τα όσα βιώνει η οικογένειά της είπε πως “εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας”.

Μίλησε για την αγάπη που δίνουν στον γιό της οι συμμαθητές του, σημειώνοντας ότι “έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές τού δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά, τι έπαθες;”. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά”.

Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε ‘δε θέλω να πάμε στην αστυνομία’, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε ‘όχι, μαμά, σε παρακαλώ’. Του είπα ‘δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου’» είπε στη συνέχεια αναφερόμενη στην απόφασή της να πάει στην αστυνομία.

“Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια” αναφέρει στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα