Άρση Μέτρων: Ξέσπασε ο Τσιόδρας ενάντια στα “ψευδοεπιστημονικά” επιχειρήματα

Άρση Μέτρων: Ξέσπασε ο Τσιόδρας ενάντια στα “ψευδοεπιστημονικά” επιχειρήματα
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Με έκδηλο εκνευρισμό ο λοιμωξιολόγος επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν να εντοπίσουν αντιφάσεις στην επιστημονική και υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Με έντονο ύφος ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας “επιτέθηκε” στους κύκλους εκείνους που κατηγορούν την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της φάσκει και αντιφάσκει. Οι επικρίσεις αυτές αφορούν κυρίως στις αποφάσεις για τις μάσκες αλλά και τα σχολεία.  

“Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες και να βγάλουν αντιφάσεις προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικα επιχειρήματα που εκφράζουν την αγωνία. Γιατί εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με ότι αντίθετα με την επιθυμία μας η αγωνία είναι πιστός σύντροφος όλων μας.  Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεσή τους, όταν χρησιμοποιούνται να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω.  Είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια. Ανέφερε ο καθηγητής

Σημείωσε ακόμη ότι δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή ευκαιρία σε ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό δρόμο. “Χάρη στην θυσία και στην υπευθυνότητα όλων μας αλλά και όλων σας. Είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων. Αναγνωρίζουμε την αγωνία για το οικονομικό μέλλον”, ανέφερε. 

“Η αγωνία μας σαν επιτροπή είναι να μπορούμε να τοποθετηθούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στα ερωτήματα της πολιτείας. Ο κοινός στόχος είναι η προστασία όλων μας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί μία ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας.  Για περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας. Από την υγιεινή και τα μέτρα ατομικής προστασίας μέχρι την περισσότερη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. Την εθελοντική του συμμετοχή την κοινωνική πρωτοβουλία στο πνεύμα της αλληλεγγύης. Όλα αυτά είναι ακόμα πιο δυνατά πιο ισχυρά μέσα από αυτή την πανδημία. Όλα αυτά θα γίνουν με διαφάνεια στα πλαίσια ηθικών επιταγών και με τη χρησιμοποίηση κανόνων εποπτείας. Όμως κάποιοι κάποιοι κύκλοι κύκλοι προσπαθούν να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες” ανέφερε. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα