Αστυνομικοί έσωσαν από βέβαιο πνιγμό δύο άτομα και βραβεύτηκαν

Αστυνομικοί έσωσαν από βέβαιο πνιγμό δύο άτομα και βραβεύτηκαν

Το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού απονεμήθηκε σε τρεις αστυνομικούς, που έσωσαν από βέβαιο πνιγμό ένα παιδί και μία κοπέλα

Με το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού, που απονέμεται για εξαίρετες πράξεις ανδραγαθίας, τιμήθηκαν την Τετάρτη (24/12) τρεις αστυνομικοί από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Βάιο Χονδρό.

Οι βραβευθέντες έσωσαν από βέβαιο πνιγμό ένα ανήλικο παιδί από τη θαλάσσια περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και μία νεαρή γυναίκα από τα νερά του Θερμαϊκού κόλπου.

"Η συμπεριφορά των τιμώμενων προσώπων είναι αξιέπαινη, καθώς επέδειξαν αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Είναι γνωστό ότι ο Έλληνας Αστυνομικός δίνει καθημερινό αγώνα για να εξασφαλίσει το έννομο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες και αυτό δεν το πράττει ούτε ανώδυνο ούτε αναίμακτα" δήλωσε ο κ. Χονδρός.

Και πρόσθεσε: "Η Πολιτεία σας τιμάει σήμερα με το μετάλλιο του Αστυνομικού Σταυρού και πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι, γιατί αυτές οι τιμές κερδίζονται μόνο με πράξεις αυτοθυσίας. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που σας έχουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πρόσωπο το δικό σας τιμάται ο Έλληνας Αστυνομικός. Είναι ιδιαίτερη τιμή να σας απονείμω αυτό το παράσημο. Αποτελείτε παράδειγμα για μίμηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network