Ασυνείδητοι γιατροί συνιστούν να μην εμβολιαστούν οι ασθενείς

Εμβόλια για τη γρίπη
Εμβόλια για τη γρίπη EUROKINISSI

Ο υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος μιλά στον News 24/7 για τους γιατρούς νοσοκομείων που αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες.

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιου Δημητρακόπουλου ότι νοσοκομειακοί γιατροί στο νησί αποτρέπουν ασθενείς από τον εμβολιασμό για τη γρίπη, τη στιγμή που καταγράφονται απανωτά κρούσματα σε σχολεία.

«Όσοι είμαστε γιατροί και στο υγειονομικό σύστημα είμαστε γνώστες τέτοιων συμπεριφορών. Μπορεί να υιοθετούν χλιαρή εως αδιάφορη στάση, ακατανόητοι οι λόγοι για τη στάση τους. Αυτά είναι επιστημονικά και ηθικά απαράδεκτα, και εν μέσω της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης και με τα θύματα να αριθμούν 40 έως τώρα θεωρούμε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι και να ζητούν το εμβόλιο και σε περίπτωση άρνησης να επιμένουν στους λόγους που επικαλείται ο γιατρός αυτή την άρνηση. Οι οδηγίες απο το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σαφέστατες: Οι γιατροί που δεν συνιστούν τον εμβολιασμό είναι ή ασυνείδητοι ή άσχετοι.» Αυτά υπογράμμισε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Διαδρομές στην Ενημέρωση" με τον Γιώργο Βούλγαρη ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτό το θέμα - και γι' αυτό μίλησα για αναφορές- είναι σαν να συζητάμε για το "φακελάκι": Γνωρίζουμε ποιοι παίρνουν φακελάκι αλλά η απόσταση από τη γνώση αυτή μεχρι να γίνει καταγγελία δυστυχώς φαίνεται ότι είναι μεγάλη. Ο κόσμος φοβάται να ερθει αντιμέτωπος με τον γιατρό του. Δεν έχουμε επώνυμες καταγγελίες. Με τη δημόσια τοποθέτηση και την ενημέρωσή μας, οι πολίτες θα δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν φτάσει τέτοια καταγγελία σε εμάς ή σε ιατρικούς συλλόγους θα κάνουμε μηνύσεις» συνέχισε.

ADVERTISING

«Μιλώντας με συναδέλφους, μια έγκυος μού ανέφερε ότι γυναικολόγος τής είπε να μην κάνει το εμβόλιο και έκλεισε το τηλέφωνο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Ο επιστημονικά ανεπαρκής δεν μπορεί να υποστηρίξει μαι τέτοια άποψη που ξεκινά απο τον ωχαδερφισμό. Δεν μας προκαλεί προκαλεί έκπληξη το γεγονός, (οι γιατροί αυτοί) είναι επιεικώς απαράδεκτοι, γι' αυτό αναγκάστηκα να μιλήσω τόσο σκληρά» είπε και επισήμανε ότι «ο ΠΟΥ έχει θέσε ως στόχο να εμβολιάζεται το 75%. Κάθε χρόνο θρηνούμε ομάδες από ευπαθείς. Έχει ευθύνη και ο θεράπων ιατρός που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Βέβαια, παρά τις συστάσεις των ιατρών, φταίνει και οι ίδιοι οι ασθενείς που αρνούνται να το κάνουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρίπη, ΚΕΕΛΠΝΟ, Κρήτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόεδρος φαρμακοποιών: Να ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι υπονομεύουν την αξία του εμβολιασμού

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό

SHARE:

24Media Network