Αθήνα: Τα δύο πρώτα πάρκα υπαίθριας άθλησης είναι γεγονός. Που βρίσκονται;

Αθήνα: Τα δύο πρώτα πάρκα υπαίθριας άθλησης είναι γεγονός. Που βρίσκονται;

Δημιουργήθηκαν από το Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και είναι εξοπλισμένα με όργανα γυμναστικής για αερόβια άσκηση και μυική ενδυνάμωση

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων θέλοντας να φέρει τους κατοίκους ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό, δημιουργεί, για πρώτη φορά, δύο πάρκα υπαίθριας άθλησης με σύγχρονα όργανα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για αερόβια άσκηση και μυϊκή ενδυνάμωση.

Τα δύο αυτά πάρκα λειτουργούν στο Άλσος Παγκρατίου και την πλατεία επί της οδού Ορίωνος στην Άνω Κυψέλη.

ADVERTISING

Τα πάρκα υπαίθριας άθλησης δημιουργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις και το σημαντικό σ’ αυτό τον τρόπο άσκησης είναι, ότι τα υπαίθρια γυμναστήρια παραμένουν ανοιχτά όλες τις ώρες της ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνδυάζουν ψυχαγωγία και δωρεάν άθληση, ενώ χρησιμοποιούνται από πολλές ηλικιακές ομάδες δημοτών που θέλουν να αθληθούν.

Τα όργανα που διατίθενται είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν με το βάρος του σώματος, και με αυτόν τον τρόπο δεν καταπονούν και δεν τραυματίζουν τον χρήστη. Όλα δε, διαθέτουν ακριβείς οδηγίες και είναι απλά στη χρήση τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ΟΠΑΝΔΑ τα νέα πάρκα υπαίθριας άθλησης του δήμου Αθηναίων διαθέτουν όργανα που είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα βάσει του ευρωπαϊκού προτύπου ΕΝ 16630 για την ασφάλεια λειτουργίας και την ποιότητά τους.

SHARE:

24Media Network