Αθώοι οι "Δεν Πληρώνω" για κινητοποιήσεις

Εκπρόσωποι και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» πραγματοποίησαν την Τρίτη 5 Ματίου 2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, για τις αυξήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

(EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Εκπρόσωποι και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» πραγματοποίησαν την Τρίτη 5 Ματίου 2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου, για τις αυξήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Απαλλάχθηκαν από τις πλημμεληματικές κατηγορίες οι 11 πολίτες, μέλη του "Δεν Πληρώνω", που συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποιήσεις κατοίκων της Β.Α Αττικής κατά των διοδίων

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο 11 πολίτες που συμμετείχαν το 2009 σε κινητοποιήσεις κατοίκων της Β.Α Αττικής κατά των διοδίων.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Β.Α Αττικής, κατηγορούνταν μεταξύ άλλων, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση κυκλοφορίας, και προτροπή σε βία, αδικήματα που φέρονται να έλαβαν χώρα σε διαμαρτυρία στον σταθμό διοδίων Αφιδνών.

Με δεκάδες αλληλέγγυους στο πλευρό τους, ξεκίνησε η δίκη, κατά την οποία οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν πως οι έντεκα πολίτες ουδέποτε προέτρεψαν σε άσκηση βίας ή σε ενέργειες που θα προκαλούσαν φθορές.

Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Χρήστος Καραμάνος κ.α

Στην κατάθεση του ο κ. Γλέζος ανέφερε πως οι διαμαρτυρίες και το κλείσιμο των διοδίων ήταν αποφάσεις γενικών Συνελεύσεων και πως οι κατηγορούμενοι δεν προκάλεσαν ούτε φθορές ούτε άσκησαν βία. Αντίστοιχα, ο νυν υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών δεν είδε καμία βίαιη πράξη ή προτροπή σε άσκηση βίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network