Αυτοκτονία 14χρονου: Παιχνίδι “αντοχής και ανδρισμού” ερευνούν οι Αρχές – Τα νέα δεδομένα

Αυτοκτονία 14χρονου: Παιχνίδι “αντοχής και ανδρισμού” ερευνούν οι Αρχές – Τα νέα δεδομένα
Αυτοκτονία 14χρονου Getty Images/iStockphoto

Τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια φαίνεται πως ανατρέπουν την υπόθεση. "Φύλλο και φτερό" τα κινητά τηλέφωνα των ανήλικων.

Συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοκτόνησε ο 14χρονος στα Κάτω Πατήσια, με τα νέα δεδομένα να ανατρέπουν την υπόθεση.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών πλέον, έρχονται σε αντίθεση με όσα φαίνεται να ίσχυαν μέχρι στιγμής, καθώς τα νέα δεδομένα αναφέρουν ότι ενδεχομένως να μην πρόκειται ούτε για κάποια διαδικτυακή πρόκληση ούτε για bullying.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση ο 14χρονος να συμμετείχε σε ένα παιχνίδι “αντοχής και ανδρισμού” με την παρέα του, στο οποίο φαίνεται να συμμετέχουν κι άλλα άτομα και το κάνουν live μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνάται το ενδεχόμενο ο 14χρονος να έπαιζε με τους φίλους του ένα παιχνίδι για το ποιος είναι πιο γενναίος, να σημειώθηκε κάποιο ατύχημα στο δέσιμο του λαιμού και να τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται τα κινητά τηλέφωνα του περίγυρου του 14χρονου, ενώ έχουν ληφθεί πάνω από 10 καταθέσεις από μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 14χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος το βράδυ της Παρασκευής (13/05) από τους γονείς του ωστόσο κατά την επέλευση του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονταν από τις αστυνομικές αρχές είναι ο νεαρός να συμμετείχε σε «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media TikTok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια έρευνας από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Αν και από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα δεν προέκυψαν ενδείξεις η αυτοκτονία του ανήλικου να οφείλεται σε ηλεκτρονικό παιχνίδι, οι Αρχές αποφάσισαν να διερευνηθεί ενδελεχώς και αυτό το ενδεχόμενο και η Δίωξη ανέλαβε εξ ολοκλήρου την έρευνα για τα αίτια της αυτοχειρίας του ανήλικου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version