C4I: Σε πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη σκόνταψε η έρευνα

C4I: Σε πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σημίτη σκόνταψε η έρευνα
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Βουλής Eurokinissi

Νέος μάρτυρας εμφανίστηκε στον ανακριτή καταθέτοντας δωροδοκία πολιτικού προσώπου. Τις επόμενες ημέρες να αναμένεται η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

Σε πολιτικό πρόσωπο “σκόνταψε” η ελληνική Δικαιοσύνη, που χειρίζεται την υπόθεση ανάθεσης του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να αναμένεται η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή.

 Ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Ορφανίδης, κατά την έρευνά του για την ανάθεση του έργου το 2003 στην αμερικανική SAIC, δέχθηκε μία μαρτυρική κατάθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε άλλη τροπή στην ανάκριση.

Σύμφωνα και με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο ανακριτής σταμάτησε όλες τις δικονομικές του ενέργειες και αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να κρίνει τί θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν σχετίζεται με εκείνη της υπογραφής της σύμβασης για το ίδιο σύστημα, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του ακροατηρίου, και σχετίζεται με τα “μαύρα ταμεία της Siemens”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα