Χρήστης του twitter γεμίζει με γάτες το site με το revenge porn

Χρήστης του twitter γεμίζει με γάτες το site με το revenge porn
shutterstock

Ένας χρήστης του Twitter βρήκε έναν έξυπνο τρόπο ώστε να περιορίζει σε ένα βαθμό την εγκληματική δράση των χρηστών της ιστοσελίδας, ενώ έχει δημιουργηθεί και ηλεκτρονική αίτηση με υπογραφές.

Μεγάλο και δικαιολογημένο σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η εμφάνιση ιστοσελίδας, στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή από τους χρήστες.

Οι χρήστες στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναρτούν φωτογραφίες “revenge porn”, ενώ πολλές είναι και οι καταγγελίες για αναρτήσεις παιδικής πορνογραφίας, αλλά για λόγους διαπόμπευσης ή εκδίκησης σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η πλατφόρμα αναφέρει στην περιγραφή της ότι μπορεί σε αυτήν να “ανεβάζει ο καθένας φωτογραφίες ή βίντεο και να μοιράζεται σχόλια”.

Ένας χρήστης του Twitter βρήκε έναν έξυπνο τρόπο ώστε να περιορίζει σε ένα βαθμό την εγκληματική δράση των χρηστών της εν λόγω ιστοσελίδας.

“Mέχρι να σας το κλείσουμε το μαγαζί ξεφτιλισμένοι έφτιαξα ένα bot που σπαμμάρει τα boards με φωτογραφίες από random γάτες. Όλες οι γάτες που ανεβαίνουν δεν είναι αληθινες, έχουν φτιάχνει από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης. Στους μα…κες δεν αξίζουν πραγματικά πατούσια και μουστάκια. Ανέβασε και εσυ μια γάτα, μπορείς!“, αναφέρει.

Μια ηλεκτρονική αίτηση που έχει δημοσιευτεί στο Change.org ζητά από τους χρήστες να προσθέσουν την υπογραφή τους και να γίνει έρευνα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και κατά πόσον αυτή απειλεί τα προσωπικά δεδομένα.

Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Εκατοντάδες Έλληνες χρησιμοποιούν καθημερινά τον ξένο, ανώνυμο ιστότοπο συνομιλίας chatpic.org για να μοιράζονται και να κατεβάζουν παράνομα εικόνες και βίντεο από Ελληνίδες, κυρίως από κοπέλες που χρησιμοποιούν τακτικά Tumblr και Instagram, για ικανοποίηση, για εκδίκηση, για να γελοιοποιήσουν γυναίκες που εκφράζουν ελεύθερα τη σεξουαλικότητά τους. Προσωπικές εικόνες κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου γυναικών και κοριτσιών (μερικές φορές ανήλικων), έχουν ανεβεί, χρησιμοποιηθεί, αποθηκευτεί και ίσως πουληθεί ΧΩΡΙΣ την άδεια και ΧΩΡΙΣ να τη γνώση των κοριτσιών και των γυναικών αυτών”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα